avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rectificativa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rectificativa

Daca unui salariat cu pensie de handicap accentuat i s a retinut si virat impozitul pe salariu timp 6 luni, desi acesta este scutit de plata acestui impozit, dar salariatul respectiv nu i a inmanat angajatorului la momentul angajarii decizia prin care i s a stabilit aceasta pensie si acum salariatul respectiv a solicitat angajatorului restituirea retroactiva a acestor sume, angajatorul poate face rectificativa pentru aceste sume? Care este baza legala pentru plata retroactiva a acestor sume? Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:55, 30 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul aplica legea din momentul in care are cunostinta de dreptul de a fi scutit de impozit.

Procedura este: salariatul aduce dovada handicapului accentuat - in cazul de fata - impreuna cu cererea scutirii, pe care le inregistreaza. Dupa aceea, va beneficia de drepturile sale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Normelor de aplicare a Codului Fiscal:
În înțelesul art. 60 pct. 1 lit. a) - d) din Codul fiscal, scutirea de la plata impozitului pe venit se aplică pentru veniturile realizate începând cu data încadrării contribuabilului în gradul de handicap grav sau accentuat, conform documentelor justificative. Pentru a beneficia de prevederile art. 60 pct. 1 din Codul fiscal contribuabilii au obligația de a depune, după caz, la organul fiscal competent sau la angajatorul/plătitorul de venituri documentele care atestă încadrarea în gradul de handicap grav sau accentuat. Documentele vor fi prezentate în original și în copie, organul fiscal competent, angajatorul/plătitorul de venituri păstrând copia după ce verifică conformitatea cu originalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu grad de handicap accentuat 1 simona38 simona38 am un angajat. a primit la inceputul lunii un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat de tip 1. nu este pensionar, subliniez. cum ma afecteaza ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit pe salariu pentru o persoana cu handicap MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua Din cauza unei spndilite anchilozante si a sacroileitei bilaterale acute, baiatul meu a primit certificat de handicap, gradul II, accentuat. Ni ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit handicap Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Daca o persoana care este incadrata in grad de handicap accentuat a anuntat angajatorul abia dupa 1 an despre acest lucru, cum se poate aplica ... (vezi toată discuția)