avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta sotie nu vrea sa-mi dea actele pentru minorul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta sotie nu vrea sa-mi dea actele pentru minorul bolnav

Buna ziua,
O pot actiona in judecata pe fosta sotie ca nu vrea sa-mi arate actele pentru unul din minori care este bonlav si nu vrea sa-mi spuna ce diagnostic a primit de la spital?Copilul sufera de tulburari din spectrul autist si nu a vrut sa-mi spuna ca a fost internat cu el la spital si nici ce diagnostic are.Minorul primeste si ajutor de la stat si nici ce suma primeste nu vrea sa-mi spuna ,ca sa stiu si eu cu ce bani vin in completare pentru terapie,ea cerandu-mi o suma de bani spunand-mi ca atat mai este nevoie.Pot cere restituirea cheltuielilor de judecata?Custodia este comuna cu domiciliul la ea.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2016
laurentiu1974, utilizator
Cel mai recent răspuns: GabrielaC81 , utilizator 00:27, 13 Noiembrie 2016
Buna ziua,
DA, puteti sa va adresati instantei.
Custodia comuna presupune tocmai colaborarea in astfel de situatii legate de starea de sanatate a copilului si deciile prvind terapiile urmate. Si nu doar contributia in bani. Incercati sa ii explicati aceste aspecte. Faceti personal demersuri la spitalul unde a fost internat caci aveti acces la dosarul medical al copilului dvs minor.

Daca nu reusiti asa atunci solicitati prin instanta.
Puteți formula o cerere de chemare în judecată prin care să solicitați obligarea mamei la informarea dvs în ce privește situația medicală: informare lunară (sau în cazul în care apare orice schimbare a sănătății), cu atașarea actelor medicale relevante.
Am vazut la alt subiect un sfat dat de userul AVLIL, si anume sa faceti o notificare prin care sa ii cereti tot ce ati mentionat dumneavoastra, cu rugamintea de a da un raspuns pana la data de....
Trimiteti prin curier cu confirmare de primire si acasa si la locul de munca. Apoi puteti sa o dati in judecata, inclusiv sa ii faceti plangere la politie pentru incalcarea hotararilor judecatoresti.
Da, nu incepeti direct cu actiuni in instanta, incercati intai o discutie mediata de un tert. Notificarea mamei, a institutiilor, aratarea disponibilitatii dv. la colaborare (suplimentare fonduri, luare/aducere copil la terapii etc.).
Nu prea vad castig de cauza in a obliga mama la informarea dv. ref. la demersurile medicale facute deja. Stiti ca le-a facut, va puteti interesa la institutiile in cauza direct. Stiu, e scarpinarea cu mana stanga dupa urechea dreapta, dar asta e.

Alte discuții în legătură

Dacă 2 persoane sunt într-un proces de custodie a copilului ... ValentinPiturca20 ValentinPiturca20 Dacă 2 persoane sunt într-un proces de custodie a copilului în care mama copilului are autoritate parinteasca exclusiva, iar tatăl cere autoritate ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in cazul acesta? cine minte? copilul meu este... MaraToaderia20 MaraToaderia20 Ce se poate face in cazul acesta? Cine minte? Copilul meu este diagnosticat cu autism si face ore de terapie la centrul specializat din oras. Sunt ... (vezi toată discuția)
Sunt tată. nu îmi pot exercita autoritatea părintească în fața instituțiilor statului. ce să fac? MaraToaderia20 MaraToaderia20 Sunt tată. Nu îmi pot exercita autoritatea părintească în fața instituțiilor statului. Ce să fac? Sunt tatăl unui minor în vârstă de 5 ani, ... (vezi toată discuția)