avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta sotie nu vrea sa-mi dea actele pentru minorul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta sotie nu vrea sa-mi dea actele pentru minorul bolnav

Buna ziua,
O pot actiona in judecata pe fosta sotie ca nu vrea sa-mi arate actele pentru unul din minori care este bonlav si nu vrea sa-mi spuna ce diagnostic a primit de la spital?Copilul sufera de tulburari din spectrul autist si nu a vrut sa-mi spuna ca a fost internat cu el la spital si nici ce diagnostic are.Minorul primeste si ajutor de la stat si nici ce suma primeste nu vrea sa-mi spuna ,ca sa stiu si eu cu ce bani vin in completare pentru terapie,ea cerandu-mi o suma de bani spunand-mi ca atat mai este nevoie.Pot cere restituirea cheltuielilor de judecata?Custodia este comuna cu domiciliul la ea.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2016
laurentiu1974, utilizator
Cel mai recent răspuns: GabrielaC81 , utilizator 00:27, 13 Noiembrie 2016
Nu am nimic cu religia catolica sau cu oricare alta religie ,ideea e ca, ar fi trebuit sa ma intrebe si pe mine in privinta asta.
Desi n-ar trebui sa imi permit sa va dau sfaturi pentru ca nu va cunosc cazul si probabil nu e nici locul nici cazul sa intrati in amanunte, va sugerez sa incercati pe cat posibil sa aveti relatii PERSONALE cu ceilalti doi copiii ai dvs. avand la dispozitie programul de vizita care este garantat prin lege. Cu atat mai mult este nevoie de acest efort al dvs. mai ales in cazul copilului cu probleme dar si al celui mic deopotriva. Exista studii care arata o posibila legatura intre autism si alienarea fata de unul din parinti. Nu spun ca e cazul dvs. sau Doamne fereste sa va invinovatiti de ceva CI ca este de REAL ajutor prezenta si implicarea dvs. in viata celor doi copii ramasi la mama, cat si crearea unei relatii intre mama si copilul care locuieste la dvs. Cat despre plata terapiei ABA puteti s-o faceti pe baza facturii emise de catre organizatia respectiva direct prin O.P. daca aveti dubii ca mama foloseste banii fix in acest scop. De asemenea pt anii care urmeaza puteti contribui si cu cei 2% din impozit care mai pot reduce din costurile totale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă 2 persoane sunt într-un proces de custodie a copilului ... ValentinPiturca20 ValentinPiturca20 Dacă 2 persoane sunt într-un proces de custodie a copilului în care mama copilului are autoritate parinteasca exclusiva, iar tatăl cere autoritate ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in cazul acesta? cine minte? copilul meu este... MaraToaderia20 MaraToaderia20 Ce se poate face in cazul acesta? Cine minte? Copilul meu este diagnosticat cu autism si face ore de terapie la centrul specializat din oras. Sunt ... (vezi toată discuția)
Sunt tată. nu îmi pot exercita autoritatea părintească în fața instituțiilor statului. ce să fac? MaraToaderia20 MaraToaderia20 Sunt tată. Nu îmi pot exercita autoritatea părintească în fața instituțiilor statului. Ce să fac? Sunt tatăl unui minor în vârstă de 5 ani, ... (vezi toată discuția)