avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... parcare= drum public? urgent
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

parcare= drum public? urgent

Buna seara! Am si eu o nelamurire... parcarea care este amenajata de catre primarie in spatele blocului este drum public? Si acum va povestesc o tamponare pentru care surorii mele i s-a suspendat permisul pe doua luni.
Azi sora mea a venit la mine. Pacarea care se afla in spatele blocului are 3 intrari. Pentru a ajunge la scara mea trebuia la un moment dat sa faca dreapta. Inainte de a face dreapta s-a asigurat si a intrat, numai ca din dreapta brusc a aparut o alta masina care avea viteza(intr-o parcare care e f aglomerata si destul de stramta si unde sunt f multi copii care se joaca). Sora mea apucase sa intre cu masina si norocul ei ca nu a avut masini pe stanga si a putut sa intre acolo ca altfel cealalta masina intra frontal in ea, dar s-a ales cu aripa dreapta fata infundata. Culmea e ca ea s-a oprit pe loc cand l-a vazut ca el nu se mai opreste ca altfel daunele erau mai mari.Aceeasi dauna a avut si cealalta masina adica aripa din partea dreapta fata. Din masina cealalta s-a dat jos un pusti care are carnet de 6 luni si care a acuzat-o pe sora mea ca nu i-a dat prioritate.Au parut sa se inteleaga dar sora mea pt. ca trebuia sa plece cu masina din localitate a vrut sa scoata dovada de la politie. Politistul care era de servici si-a aruncat ochii in viteza si a zis ca sora mea e de vina si i-a suspendat carnetul pe 2 luni. Nici macar nu s-a uitat ca masinile erau lovite pe aceesi parte, caci daca era sa nu-i acorde prioritate celuilalt sofer acela trebuia sa fie lovit logic frontal sau fata stanga. I-a bagat sub nas un proces verbal scris indescifrabil pe care a pus-o sa-l semneze fara sa i-l dea sa citeasca dupa care i-a dat toate actele mai putin carnetul, pe care abia dupa aceea i-a zis ca i l-a oprit pe 2 luni. In plus 360 lei amenda.
Vreau sa o ajut sa faca contestaie la judecatorie. Imi puteti da niste sfaturi?:">:help:
V-as fi tare recunascatoare:worthy:...
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:31, 30 August 2009
Parcarea nu este considerata drum public dar daca aleile respective sunt figurate in planul de sistematizare al orasului atunci ele sunt considerate drum deschis circulatiei publice!
Faptul ca masinile sunt lovite pe aceeasi parte (in cazul dvs dreapta fata ) nu are relevanta ...dinamica accidentului rezulta din schita efectuata de cele 2 parti implicate in accident....din punctul meu de vedere sora dvs a gresit neacordand prioritate! Indiferent ca respectivul mergea ca nebunul pe aleile respective sora dvs trebuia sa se asigure si dupa aceea sa intre pe alee! Dar ceea ce cred eu este mai putin important....se pare ca si agentul de politie a considerat la fel. Mai ramane de vazut doar ce va decide instanta de judecata!
SUCCES!
B-)
daca in respectivul loc nu exista vreo reglementare prin indicatoare sau marcaje rutiere privind prioritatea de trecere se aplica regula prioritatii de dreapta. Prin urmare, in acest caz, sora Dvs. este vinovata de producerea accidentului.
Parcarea nu reprezinta drum public, insa chiar si in acest caz , exista obligatia de asigurare a surorii dumneavoastra.Deci , din cele expuse de dumneavoastra ,reiese ca sanctiunea a fost corect aplicata.
Totusi, aveti dreptul si posibilitatea sa faceti plangere contraventionala in termende 15 zile de la comunicarea procesului verbal. Verificati daca nu sunt incidente in cauza cauzele de nulitate prevazute de art 16 din OG 2/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto constat amiabil cu despagubire 50% iuliumatei iuliumatei In data de 27.02.2012 in jurul orei 16:00, in timp ce ma aflam cu masina in parcarea unui supermarket din Bucuresti, am vrut sa parchez masina intr-unul din ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare, declaratii contradictorii ale celor doi soferi bir bir Declaratiile celor doi soferi nu descriu acelasi accident: - eu sustin ca am fost lovit in coltul din stanga al masiii, asteptand sa ma inscriu in circulatie, ... (vezi toată discuția)
Accident viraj la stanga cosmin69 cosmin69 ma deplasam pe un drum judetean trebuia sa fac stanga mam asigurat ca nu am masina in depasirea mea am pus semnalizarea am mai mers 40 50 m mam asigurat din ... (vezi toată discuția)