avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul superior al minorului

Vorbim de cazul exercitarii in comun a autoritatii parintesti. Motivele din spatele lipsei informarii le-as putea sintetiza pe scurt cam asa:

- legea spune clar situatiile in care ne informam, consultam. Adica la alegerea scolii, pregatirea profesionala, medicul si interventiile chirurgicale, bunurile minorului, si cam asta e, du-te si te plimba
- nu te informez ca nu e in interesul copilului. Cu exemplificare: daca nu platesti tabara nu-ti zic ca pleaca in tabara. Daca nu platesti orele de pian, la revedere, nu stii. Adica cumva interesul copilului se traduce strict prin suportarea costurilor, asta cu toate ca nerezidentii platesc pensia de intretinere. Bine alti rezidenti merg pana intr-acolo in care primesc bani pentru plata activitatilor de la imbecilul de nerezident si tot nu le dau informatii, ca n-au chef
- nu-ti zic ca sa nu deranjezi copilul ca tu esti iresponsabil si poate faci de rusine copilul, adica nu-ti zic de fotbal ca poate apari la antrenament si eu ca mama n-am chef sa fii acolo si implicit daca eu n-am chef, nici copilul n-are chef, logic
- bla bla

Ok, te interesezi singur. Dar de exemplu e imposibil sa iei toti medicii de familie si sa ii suni pe rand sau toti profesorii de engleza, de balet si mai stiu eu ce. Concluzia clara este ca in asa zis interes al copilului (interes ce bineinteles il stie exclusiv parintele rezident) aceste informatii nu se transmit si uneori chiar nu le poti obtine singur. Mie personal plangerea pentru nerespectare unei hotarari judecatoresti nu mi se pare neaparat o solutie optima. Alte solutii legale eventual si testate in practica?
Stiti dnule When din ce pozitie imi permit eu sa comentez declaratiile unui parinte care nu isi vede copilul? din pozitia parintelui care crescandu-si singura fiul e porcaita zilnic si pe la toate colturile si acuzata ca e abuzatoare. Bagati bine la cap, inainte de a profera acuzatii, ca cel ce sabia va ridica de ea va pieri. Dvs chiar credeti ca la infinit rolul dvs (referinta generica) e de comisar european care evalueaza si califica prestatia mea de parinte? chiar credeti ca va astept cu duiosie urmatorul sms, mail, plangere etc ca sa iau notite ce n-am mai facut iar bine si sa schimb conform cerinteleor si, sau criticile dvs? nIn caz ca va spune ceva, cititi judecata lui Solomon, desi nu cred sa ajute.Copilul are casa, nu traieste de drumuri, si nu am cum sa iau in considerare o largire a programului de legaturi personale, cu atat mai putin un domiciliu alternativ, cand tatal nu vine cu regularitate nici la programul pe care il are.nStimati domni, ma intreb retoric, cum de legea e in favoarea mamei, cand pana si in prezent, sa nu vorbesc despre acum 50 de ani sau acum 20 de ani, majoritatea celor care legifereaza au fost si sunt barbatii?nEdificatoare dnule When expresia folosita de dvs "nu-l da la program". Ce sa "dea"? copilul obiect? astea sunt sentimentele dvs? ca nu se face un transfer de bunuri?
stimate Tarkan, m-am uitat acum la ora la care respectivul tata si-a intrebat fosta partenera ce-i face copilul si daca este bine, era ora 19:44. O ora decenta zic eu de a intreba ce-ti face copilul, dupa numeroasele intrebari de genul acesta.
Raspunsul doamnei zic eu ca nu lasa loc interpretarii. Exact, puteti gasi dumneavoastra o interpretare decenta, frumoasa si civilizata a expresiei " ma f...t" ?
Va dati cu presupusul pentru a justifica o oroare. Mesajul primit de un parinte ingrijorat de copilul lui. Da, a avut curajul sa posteze adevarul si in loc sa se observe modul in care un om este tratat, problema dumneavoastra este ca a indraznit sa arate adevarul. Pentru ca e un subiect tabu ce face mama cu copilul intre 4 pereti, nu se discuta despre asa ceva. Doamne fereste sa-ti pese.
Nu stiu de unde va reiese faptul ca domnul nu are o impresie prea buna de fosta sotie. I-a vorbit cumva necivilizat, a strecurat cumva un "fa ce face copilul?" sunteti parinte, daca da, se intampla sa stati saptamani fara sa stiti cu cine va e copilul si ce va face?
de unde pana unde daca ii pasa de copil trebuia sa nu intrebe de ea, doar sa roage doamna sa-i transmita ca o iubeste. Dupa ce manual va conduceti? exista unul si nu am aflat noi? Moduri de a-ti exprima ingrijorarea?
Nu exista cai doamna de a comunica cu copilul tau cand numarul de telefon care ii apartine este mereu inchis, cand usa nu ti se deschide si cand la serbarile scolare este flancat de mama si bunici, nu care cumva sa te vada si sa te poti apropia de el.
Cine in toata discutia noastra a pomenit de informari la fiecare minut? va rog sa subliniati.
Da, aici ati inteles bine, minorul a devenit un obiect al urii rezidentului fata de nerezident. desi cred eu, daca s-ar fi f...t pe bune asta chiar I-ar da o stare de fericire. Sau poate nu o face cum trebuie, cine stie.....? certe e ca nu-I iese nici macar asta.
Sa joci mamei in struna? de acord pana la un punct. Nu uitati insa ca va aflati pe un forum de problem legale nu de dat in bobi. Legaturile personale sunt reglementate de lege si chiar nu e trecut acolo ca trebuie sa canti cuiva in struna pentru o legatura fireasca si civilizata cu copilul. Ca sa nu mai vorbim ca de dreptul lui discutam. Dreptul copilului de a avea legaturi cu parintele cu care nu locuieste. Si Nerezidentul trebuie sa cante in struna rezidentului pentru dreptul copilului. Dar cred ca-l iubeste tare mult pe copil rezidentul asta. Moare nu alta de dragul lui....

va contrazic la ultima afirmatie. Cat de nebuna e doamna, pana nu vine politia tot nu poti comunica. Parol.

De ce ar pasa cuiva de usa rupta cu un fost? pai ai divortat de el/ea.......asta nu a insemnat usa rupta? Acolo a fost finalul. Acum, e vorba doar despre copil si cum faci sa fie bine copilului. Cand te duci sa te f...I , arati clar ce fel de om esti si cam cat respect trebuie sa primesti. adica 0. In opinia mea evident.

Proastasatului, daca domnul nu vine nici la programul de acum, de ce nu acceptati o largire a programului de vizita? Nu de alta, dar din moment ce nu se prezinta, nu ar veni sa ia copilul. Nu ati pierde nimic, doar ati linisti nenorocitul care va porcaie. Copilul are casa. Uau, ce bine ca ati surprins toate nevoile emotionale si material ale unui copil. Are casa, are acoperis deasupra capului, e clar fericit si implinit.

Doamna, eu vad copilul ca pe un suflet care e scos din ecuatie. Cand trebuie sa platesti o pensie de peste 1000 lei ca sa-l vezi normal la program, e clar cine il vede ca obiect si cine sau. Sau cand se cer bani ca sa fie scos copilul pe scara.
Nu sunt comisar sunt parinte indignat.

Iar pana una alta, nu ati raspuns deloc cum ar trebui sa fie informarea catre nerezident.

Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2016
When, utilizator
Vai de mine cât de pudici am devenit! De parcă am fii sfinţi sau îngeraşi şi ne ruşinăm de această acţiune, care, până la urmă, are rezultat copilul pentru care luptăm, nu-i aşa?
Dragă When, nici nu ştiu cum se poate califica dorinţa schizoidă a unui individ, care mai şi susţine că luptă pentru copilul său, de a o lăsa pe mama copilului său fără acoperiş deasupra capului, evident, pentru a incasa el banii obţinuţi prin minciună, escrocherie, trafic de influenţă şi traumatizarea unui minor, bani munciţi de o femeie care-şi creşte singură copilul?!
Omul ăsta merită să fie bătut de Dumnezeu, să-i vadă suferind şi chinuind pe cei mai dragi lui, între care, evident, nu se află propriul copil, fiindcă prin comportamentul lui, demonstrează că se foloseşte de copil pentru avantaje economice şi este doar o obsesie, nu o fiinţă pe care o iubeşte.
@Costiniancu, când suntem îndrăgostiţi, toate defectele persoanei iubite le vedem ca virtuţi, refuzăm să acceptăm criticile la adresa persoanei iubite, de oriunde ar veni. Când vraja se rupe, nici măcar pantofii cumpăraţi de celălalt pentru copil nu mai sunt adecvaţi, vedem defect şi unde nu este. Aşa e natura umană, în timp, omul se schimbă.Dvs. aţi divorţat fiindcă nu v-aţi mai înţeles cu soţia şi nu aţi găsit metodă de mediere între dvs. Vedeţi, chiar privitor la tratamentul copiilor, părerile sunt împărţite, dvs. sunteţi adeptul internării copilului la spital pentru o diaree, eu sunt pentru tratamentul la domiciliu - vedeţi câţi oameni merg pe picioare în spital şi ies via morgă, fiindcă au contactat infecţii nosocomiale.
Aveţi dreptate că din cauza unor indivizi ticăloşi, care se folosesc de numele lor trecut în certificatul de naştere al copilului ca să profite de pe urma acestui statut sau să o şicaneze pe mama copilului, sunt băgaţi în aceeaşi oală mai toţi tăticii divorţaţi.
Dar la fel, pentru unele mame care nu lasă copiii să petreacă timp cu părintele lor, toate mamele care au copii traumatizaţi de către tată (înainte de despărţire sau după) şi care refuză plecarea cu tata în program sunt considerate "alienatoare" şi propuse pentru consiliere, penalizate, li se fac plângeri penale pentru nişte fapte nedovedibile, de exemplu că prin gânduri a transmis ostilitatea copilului faţă de tata. :O

When, v-am bănuit de gândire logică, dar dvs. insistaţi să demonstraţi contrariul.
De ce ar cere d-na PS lărgirea programului de relaţii personale, dacă domnul tot nu se prezintă ?
Tot fractură de logică este şi că tot îi daţi înainte cu dreptul copilului la tată - da, dar vă întreb pe dvs. , bietul copil are dreptul la tata numai când vrea tata, prezenţa ambilor părinţi este vitală doar dacă tăticul vrea şi când tăticul vrea, iar dacă EL nu vrea, dreptul copilului se volatilizează? Atunci copilul nu este abuzat că nu are în viaţa lui 2 părinţi? Cum rămâne cu dezvoltarea psihoemoţională dezechilibrată din cauza lipsei tatălui din preajma copilului?
Aha, atunci nu se mai pune, ce bine aţi scris mai sus!
Uau, ce bine ca ati surprins toate nevoile emotionale si material ale unui copil. Are casa, are acoperis deasupra capului, e clar fericit si implinit.
Doamna, eu vad copilul ca pe un suflet care e scos din ecuatie.

Aha, şi dacă totuşi copilul e fericit că are casă, are acoperiş deasupra capului, hai să le luăm şi pe astea, tot pentru că tata are dreptul!Unde e aici dreptul copilului de a avea un acoperiş deasupra capului?Legea aşa spune, că ambii părinţi răspund solidar pentru creşterea şi educaţia copiilor lor.
Ei, cine a scos copilul din ecuaţie?Şi NU, părintele cu DREPTUL de relaţii, care nu-i dă dreptul copilului la tată NU poate fi tras la răspundere, nu mai dezinformaţi utilizatorii!

Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2016
Martonze, utilizator
Eu chiar nu inteleg, de ce sunteti doar de o parte a baricadei? De ce va faceti ca nu intelegeti , ca sunt si persoane care nu se pot numi tati, nu se pot numi parinti? De ce nu va luptati la fel de mult ca legea sa fie aplicata pentru ambele tabere? Oare credeti ca , chiar toate mamele care vin si isi spun oful aici, vin cu povesti fabricate , in schimb daca apare tatal sunteti total de acord cu ce spune si cu ce face el? Si fostul meu sot , de exemplu poate veni si scrie aici verzi si uscate, cat de iubitor este el cu copilul, cat de darnic e, si ce nenorocita as fi eu. Adevarul il stiu doar eu, el si inevitabil copilul. Dar sa fiti siguri ca nu ar veni niciodata aici sa recunoasca ca nu a dat un leu niciodata acestui copil pensie, ca in 2 ani de zile, a luat-o de cateva ori, si cu ocazia asta a adunat si niscavai bonuri ca sa arate intr-un eventual proces ca si el a cheltuit cu mancarea copilului cat a fost la el, de parca pe langa haine ar fi trebuit sa i dau eventual si provizii. Nu ar veni sa spuna ca nu l-a interesat cu ce se duce copilul la scoala, cat costa activitatile pe care le face, cat costa intretinerea la bloc pentru o persoana si altele. Spuneati intr-unul din mesaje ca trebuie sa i asiguri copilului intimitatea cand vorbeste cu tatal, dar ce te faci cand profitand de asta, el incepe sa ii bage copilului in cap cat de nenorocita este mama, sa nu o asculte, sa nu respecte reguli, si cate altele? Ati mai oferi aceea intimitate sau ati sta la panda sa vedeti pana unde poate ajunge acel tata?
proastasatului a scris:

Da, da, aveti perfecta dreptate, plangerile sunt solutia, nici executorul nu e de neglijat, cateva dosare penale ar fi mana cereasca, si cate o cerere in instanta pe luna, la dgaspc ce sa mai zic, o vizita saptamanala si cate un mail zilnic ar fi perfect etc caci trebuie sa "luptati" pentru copil! Asta face orice parinte, cresterea, ingrijirea, educarea unui copil sunt desuete, la moda e "lupta". Luptam, luptam copilul aparam. De cine? ma rog, nu conteaza, detalii. Suna foarte nobil, gen cruciada, Don Quijote in persoana, doar ca in spatele "nobletii", vreau de la inceput sa subliniez ca sa nu sariti in cor ca fara legatura cu programul de relatii personale, se afla o pensie de mizerie. Caci acesta e modelul de "dragoste" a multor tati, se rup in doua de dragoste pentru copil, dar nu si de grija a ceea ce mananca si imbraca acel copil. (a se vedea cei 180 de lei despre care vorbeste Martonze)
Martonze, va bateti capul si va mancati timpul degeaba. Ati "intalnit" aici pe forum vreunul care sa intrebe cum sa faca si sa revina si sa zica, am incercat cum ati propus si e mai rau, mai bine, la fel? Ati vazut pe cineva interesat de altceva decat cum sa critice si sa invinovateasca mama? Ce se intreaba unul pe altul? cum sa se poarte sau ce plangere sa mai faca? Vedeti-va de viata si luati deranjul ce vi se provoaca drept un inconvenient ca oricare altul, inerent vietii de zi cu zi, in rest: cainii latra, caravana trece.
Dnul CostinIanca afirmatia dvs despre mama copilului ca "i-a intrat frica in oase" spune multe despre cum va raportati dvs la dumneaiei.
Martonze, va rog eu mult nu mai pomeniti despre cheltuielile de crestere si educare ale unui copil. Ele se suplinsec cu program de vizitare si cu dreptul la informare. Ce atata zor cu banii? Scoateti si dvs copilul in balcon sa faca un pic de fotosinteza si sa vedeti cum creste.

Dumnezeule Mare!!!

Nu as fi crezut ca o sa ajunga acest topic la 10 pagini! 5 pagini in nici 24 de ore!

Dar nici nu as fi crezut vreodata ca sunteti atat de ingamfata (da, imi asum jignirea, accept orice sanctiune o va decide administratorul/moderatorul!).

Pentru Numele Lui Dumnezeu! EU AM REVENIT si v-am spus ca s-au incercat toate caile amiabile, amintiti-va topicul deschis acum cateva luni de zile in care sustineati sus si tare aceleasi afirmatii ilogice ca si acum desi v-am spus clar ca este imposibil de colaborat.

Am venit ieri , dupa cateva luni de zile in care va zic ca tatal nu a reusit sa isi vada copilul de 2 luni! Si nu doar ca nu a reusit sa il vada ci nici macar nu stie nimic de el! Au fost abordate toate sugestiile facute de dvs. si de altii! NIMIC!

Poate nu ati inteles: NIMIC! NIMIC! NIMIC! ZERO!

Si nu, in spatele a toate astea NU SE AFLA O PENSIE DE MIZERIE! Nu mai vorbim alte obiecte/lucruri luate in plus. Tatal ar vrea sa se implice mai mult, ar vrea sa plateasca optionale, gradinita.

In topicul deschis de mine acum ceva timp v-am spus ca s-a oferit sa ii plateasca mamei inclusiv chiria in oras (unde si lucreaza) ca sa nu mai fie nevoita sa faca naveta 30 km zilnic. Astfel mama putea sa petreaca mai mult timp cu copila si tatal ar fi avut posibilitatea sa relationeze cu copila.

Unde ne aflam acum dupa cateva luni? IN PUNCTUL ZERO!!

Va rog foarte frumos, va implor, incetati sa mai faceti oamenii sa se simta prost doar pentru ca dvs. aveti parte de un barbat nenorocit.

Va implor, incetati sa il mai vedeti pe fostul dvs. sot in oricine e de sex masculin si intreaba ceva pe forum.

Pe langa faptul ca demoralizati total va faceti rau singura stimata Doamna. E clar ca inca nu ati trecut mai departe. Va implor, incercati sa fiti impartiala sau macar nu mai scrieti.

Domnul care a deschis acest topic a intrebat ce poate sa faca! A subliniat ca NU VREA SA RECURGA LA PLANGEREA PENALA!

Pentru dvs. aparent daca tatal ar putea sa dea semn doar atunci cand trimite banii (care sa fie undeva la 75% din venituri - iar veniturile sa fie de minim 3000 lei), ar fi IDEAL!

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)