avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... este suficient sa depun doar biletele la ordin?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

este suficient sa depun doar biletele la ordin?


O societate privata a vindut produse.A emis facturi. Cumparatorul a emis de valaorea acestor facturi bilete la ordin. O parte au fost refuzate la plata,altele sunt inca pentru a fi depuse la plata pentru a fi incasate.
Debitorul a intrat in insolventa.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Este suficient sa depun doar biletele la ordin pt a ma inscrie la masa credala,daca acestea acopera creanta,sau trebuie sa depun si facturile ,avizile de insotire.
Ce ma sfatuiti.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Av. Emil-Mihail Tatu , Avocat 13:33, 31 August 2009
Din moment ce biletele la ordin sunt instrumente de plata si dovedesc o creanta aspura celui care le-a emis, dupa pararea mea biletele la ordin sunt suficiente.
Ultima modificare: Luni, 31 August 2009
ContSters77883, utilizator
Va inscrieti in masa credala in baza biletelor la ordin. Oricum, societatea falimentara are o evidenta contabila preluata de lichidator. Puteti verifica daca este aceeasi creanta ...
E bine totusi sa puneti toate inscrisurile pe care va fundamentati cererea de inscriere la masa credala. Nu va prejudiciaza in niciun fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa - bilet la ordin adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua, Rog un sfat privind urmatoarea situatie: In data de 03.12.2012, o societate a primit de la o casa de insolventa, o instiintare privind ... (vezi toată discuția)
Comercial george141414 george141414 -societate in faliment -debit produs dupa intrarea in insolventa; este incheiat un contract de prestari servici -factura emisa si acceptata la plata -a ... (vezi toată discuția)
Procedura de insolventa deschisa.cum procedez cu o.p-urile care ar tb trimise la banca? allyna allyna Doua dintre firmele cu care colaboram sunt in proces de insolventa.Una din 09.04.2010 iar cealalta din 04.05.2010.Cum procedez cu ordinele de plata emise de ... (vezi toată discuția)