avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutorul de deces
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutorul de deces

Buna ziua, tatăl mai a murit acum 4luni intrun spital din Aiud.De atunci ma tot plimba de la un birou la altul pt ajutorul de deces,el nu muncea in momentul cand a murit deci nu era asigurat, dar a muncit o viata. După moartea lui mama a facut pensie de urmas cu cartea de munca a tatălui meu. Unde trebuie sa ma adresez, carei instituții. Mai mentionez ca acum 2 ani am avut un frate care sa spînzurat si el muncea la acea data, si era asigurat si nici lui nu o sa acordat ajutorul de deces. La Brăila soțul meu a avut 2 unchi care nu munceau si li sa acordat ajutorul de deces acum 2 luni, cum este posibil?
Cel mai recent răspuns: Lukroxy , utilizator 18:53, 19 Noiembrie 2016
ajutorul de deces se poate da de la Casa de pensii in baza talonului de pensie+CF deces+factura cheltuieli daca era pensionar, de la locul de munca daca decedatul era angajat,daca decedatul nu avea calitatea de asigurat pot beneficia de ajutor rudele adica sotie copii, dar valoarea devine 1/2 din totalul care se acorda in mod normal.
Nu avea cupon de pensie ca nu era pensionar, dar a muncit o viata, doar in momentul decesului nu mai muncea din cauza ca se inbolnavise de plamani. De la casa de pensii ne-au spus ca nu ne poate da nimic ca nu era asigurat in mometul decesului, dar totusi curios caci sotiei o s-a facut pensie de urmas, nu a apucat sai vină decizia caci a murit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas sally_daisy sally_daisy Buna ziua, Exista un termen limita pana la care sotul pensionar supravietuitor poate opta pentru pensia de urmas, in cazul in care aceasta este mai mare ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas la 2 ani dupa moartea tatalui danielabraila danielabraila Buna ziua. Am si eu o intrebare. Daca tatal meu a decedat in urma cu 2 ani de zile, iar eu la vremea respectiva nu am fost inscrisa la nici-o forma de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotia si copilul supravietuitori alina_puff alina_puff Buna ziua am o intrebare unchiul meu a decedat in urma unei boli cumplite cancer pulmonar si alte complicati am inteles ca copii pot benificia de o ... (vezi toată discuția)