avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire loc de parcare imobil nou construit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire loc de parcare imobil nou construit

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez un apartament intr-un imobil nou construit pentru care am negociat un pret de X Euro, pret care include si un loc de parcare.
Vanzatorul mi-a spus ca de la primaria orasului in care locuiesc nu se (mai) aproba intabularea separata a locurilor de parcare, si ca imi va vinde de fapt cota parte din terenul aferent cladirii.

Notarul (agreat de dezvoltator) m-a asigurat ca este in ordine asa, dar eu am nelamuriri in aceasta privinta si nu stiu exact la ce ma inham daca accept sa cumpar asa.

Parcarea exista, am vazut-o cu ochii mei, insa nu este impartita pe locuri si dezvoltatorul zice ca nu vrea sa faca o delmitare pana nu vinde toate apartamentele si atunci sa faca o intrunire cu toti proprietarii sa sa le imparta.
Ideea este ca luni eu am programare sa semnez precontractul in care se specifica doar atat, ca imi va vinde un apartament si "un loc de parcare". Nimic despre cum se identifica acest loc de parcare si ce caracteristici are.
Ma intreb daca ati mai intalnit situatii similare, daca este legal sa cumpar asa si la ce riscuri ma expun? Daca voi vrea sa vand in viitor apartamentul cum pot sa vand acel loc de parcare pe care nu am CF? Va trebui sa am acordul tuturor locatarilor ca sa il vand, fiind cota parte dintr-un teren comun? Nu ar trebui ca dezvoltatorul sa aiba incluse locurile de parcare in autorizatia de construire si sa le poata deci identifica pe teren astfel incat sa fie trecut ceva mai concret in antecontract?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 09:15, 21 Noiembrie 2016
psyche383 a scris:


imi va vinde de fapt cota parte din terenul aferent cladirii.




Atat timp cat vanzatorul urmeaza sa va tranzactioneze bun imobil-dar nu va preciza concret in actul de vanzare cumparare si loc de parcare identificat la fel ca si spatiul cu destinatia de locuinta,trebuie sa aveti deosebita atentie ,deoarece cota parte reprezinta cota indiviza care este reprezentata de cale de acces imobil,subsol,terasa,uscatorie,ghena-fara insa ca locatarii sa poata utiliza exclusiv aceste parti care sunt comune tuturor acelora care domiciliaza in imobil

am o ruda care a achizitionat un apartament+loc parcare, dar acesta din urma este cuprins cu numar si loc exact specificat in toate schitele si documentele, inclusiv pret, la taxe si impozite este cuprins apartamentul x+loc parcare Y in suprafata de ...mp, se plateste impozit separat. Mare grija.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de folosinta a locului de parcare nossferatuss nossferatuss Buna ziua. Am achizitionat un apartament intr-un bloc nou si am primit de la dezvoltator, prin contractul de cumparare, \"dreptul de folosinta exclusiva\" ... (vezi toată discuția)
Păstrare cotă indiviză apartament? Bachus20 Bachus20 Bună seara! O întrebare, dacă se poate: Dețin un imobil de x mp, pe care doresc să îl vând. Ideea este că în jurul blocului unde se află acest ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea autorizatiei de constructie de catre dezvoltator Vlad Tofan Vlad Tofan Buna ziua. Spuneti-mi va rog: Daca dezvoltatorul blocului in care mi-am cumparat un apartament nu respecta autorizatia de constructie: 1) Subsolul si ... (vezi toată discuția)