avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Ajutor privind utilizarea ... Ajutor pentru noii utilizatori. Cum functioneaza ...
Discuție deschisă în Ajutor privind utilizarea facilităţilor Avocatnet.ro

Ajutor pentru noii utilizatori. Cum functioneaza Avocatnet.ro?

Va invitam sa colaborati la constructia unei baze de date cu intrebari si raspunsuri cu privire la facilitatile Avocatnet.ro.

Spre exemplu:

titlu discutie: "Cum ma inscriu in Avocatnet.ro?"
text mesaj: "Mai intai, accesezi pagina de inscriere (iata link-ul), apoi completezi datele, ... etc."

De ce va invitam sa facem impreuna acest exercitiu practic? Pentru ca multi oameni au descoperit facilitati pe care creatorii Avocatnet.ro au uitat sa le explice marelui public. Pentru ca explicatiile noastre ar putea sa nu fie cele mai potrivite. Pentru ca impreuna, putem oferi celorlalti imaginea unei comunitati stranse, care colaboreaza si la bine si la rau.

Ulterior, aceste texte vor fi preluate in viitoarea interfata de autor, pe care siteul o va pune la dispozitia celor care acceseaza Avocatnet.ro pentru prima data sau nu stiu sa foloseasca anumite facilitati oferite de site. In fiecare material preluat in interfata de ajutor va fi prezentat autorul sau, cu link la profilul acestuia.

Va multumim anticipat.

PS
Titlul trebuie sa exprime intrebarea pe care si-o pune utilizatorul
Mesajul trebuie sa fie o explicatie clara, pe pasi, a lucrurilor pe care utilizatorul trebuie sa le faca pentru a accesa un anumit serviciu din cadrul websiteului.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 11:03, 7 Decembrie 2009
Alin, felicitari pentru toate schimbarile si adaugarile deosebit de utile in forum!

Azi am vazut si butonul "Pune o intrebare in FORUM", element care sper si cred ca o sa fie foarte util!
E rosu, sare in ochi si sper ca asa va putea fi vazut de noii utilizatori...

:bow:
Multumim. E inca in teste butonul in cauza.

Sincer, ne e teama ca nu cumva numarul de intrebari care va creste sa afecteze calitatea raspunsurilor in forum si sa dilueze calitatea discutiilor de pana acum. De asta nici n-am anuntat oficial lansarea butonului (care e, de fapt, o sectiune noua, in care orice utilizator va putea pune intrebari).

Scuze pentru faptul ca in ultima vreme sunt mai putin activ in forum. Incercam sa facem in asa fel incat sa avem in continuare resurse pentru continuarea activitatii Avocatnet.ro. :)
Se intrevad norisori in zare?
Noi stam cuminti, aici, si ne straduim ..... :)
Consider ca butonul rosu cu ''Pune o intrebare in FORUM'' este foarte util datorita faptului ca simplifica lucrurile.
Avand in vedere ca sunt un utilizator mai ''recent'' pot spune ca primul pas unde intampini dificultati este atunci cand vrei sa pui o intrebare, la accesarea forumului pentru prima data.
Dupa ce inveti cum merg lucrurile nici nu mai este nevoie sa pui intrebari pentru ca deja ai raspuns chiar si la intrebarile nepuse :P!

Daca mi se permit unele sugestii:
Nu de putine ori se posteaza intrebari care se repeta pe forum (desi sunt 2 linkuri de cautare pe pagina de forum).
Consider ca primul dintre cei 4 pasii care trebuie urmati pentru a pune o intrebare ar trebui sa fie un link de cautare pe forum, in care utilizatorul sa intoduca ''cuvantul cheie'' al intrebarii sale.

De asemenea cred ca ar fi utila incadrarea ''Regulamentului de postare a mesajelor pe forum'' tot in aceste etape. (sau macar undeva alaturat si vizibil)
Poate in acest fel va scadea numarul de mesaje avand ca titlu ''va rog sa ma ajutati'',''intrebare'', ''rugaminte ... sau a celor scrise cu majuscule si cu multe inflorituri!
Sper sa fie cu folos! :)

Inca o sugestie in legatura cu taguri.
Daca ar fi posibil ca tagurile adugate unei discutii sa apara undeva la inceputul topicului... pe langa sectiunea ''subiect interesant'' (parerea mea), pentru a identifica mai usor subiectul adus in discutie!
Ar capta atentia (mai ales in cazul mesajelor de 20 de randuri... avand ca titlu: ''intrebare'' sau ''rog raspuns urgent'' X-( si in acelasi timp ar mai usura munca consultantilor. Ca sa nu mai punem la socoteala timpul pierdut ca sa citesti un mesaj la care poate nici nu ai calificarea necesara sa poti raspunde.

Sper sa nu fi deranjat pe nimeni cu sugestiile mele, la urma urmei poate sunt altii mai in masura decat mine sa dea sugestii!

Toate cele bune si felicitari echipei avocatnet.ro ! :luck:
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
nuami29, utilizator
Referitor la invitatia initiala de a participa la constructia unei baze de date cu intrebari si raspunsuri cu privire la facilitatile Avocatnet.ro:

Am incercat sa formulez niste intrebari, incercand sa ma pun in pielea unui utilizator nou, tocmai de aceea raspunsurile sunt simple (banale- pentru cei cale le stiu :)).
Sper ca e ceea ce trebuie si ca vor urma si alte completari! :rolleyes:

"Cum ma inscriu in Avocatnet.ro?"
Accesezi pagina de inregistrare utilizator nou
(www.avocatnet.ro/content/inr... )
apoi completezi datele, si in final apesi butonul ½INREGISTRARE½!

½Cum pun o intrebare?½
Trebuie doar sa parcurgi cateva etape dupa ce apesi pe butonul: ''Pune o intrebare in Forum''.
(www.avocatnet.ro/content/for... )

½Cum raspund unui mesaj postat pe forum?''
Orice mesaj postat pe forum are la sfarsit 3 butoane: ½Raporteaza abuz½, ½Raspunde½, ½Citeaza½.
Poti participa la discutie prin apasarea butonului ''Raspunde'' sau poti cita raspunsul unuia dintre utilizatori prin intermediul butonului ''Citeaza''.
Foloseste functia ''Editeaza'' pentru a aduce mici completari sau modificari mesajului tau initial.

½Cum trimit mesaj privat?½
In partea dreapta a avatarului selecteaza optiunea ½Mesaje private½ apoi ½Timite mesaj½, mai departe adauga numele destinatarului si apasa butonul ½Trimite½ de la sfarsitul mesajului.

''Cum fac o recomandare?''
Daca ti-a folosit raspunsul primit poti sa ''multumesti'' printr-o recomandare, prin simpla apasare a butonului verde ½Recomanda½ sau a butonului albastru ½Aplauda½ care se regaseste la sfarsitul fiecarui mesaj postat de un consultant/utilizator.

½Cum adaug prieteni?½
In partea dreapta a avatarului tau selecteaza optiunea ½Prieteni½ urmata de ½Invita prieteni½ sau ½Invitatii½. Editeaza numele utilizatorului pe care vrei sa il adaugi si in final apasa butonul ½Invita½.

½Ce inseamna cuvantul tag?½
Tag este un cuvant cheie folosit pentru a structura informatia pe categorii. Cu ajutorul tagului se identifica mai usor o discutie/un articol.
Poti adauga tag-uri discutiilor si vei acumula aplauze!

''Cum acumulez aplauze?''
Prin mai multe metode: logarea pe forum, scrierea mesajelor in forum, adaugarea tag-urilor , adaugare prieteni si aplauze primite de la alti utilizatori.
Pentru mai multe detalii selecteaza ‘’Explicatii popularitate’’ ,

½Cum gasesc un document?½
In partea dreapta a avatarului tau selecteaza optiunea ½Documente utile½ .
De asemenea in partea dreapta a ecranului , mai jos, se afla un chenar destinat ½documentelor utile½ .
www.avocatnet.ro/content/con...

½Cum instalez bara de instrumente Avocatnet.ro?½
([ link extern ] )
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
nuami29, utilizator

Alte discuții în legătură

Noutati: profil utilizator, nivel de popularitate si aplauze Alin Popescu Alin Popescu Pentru inceput, trebuie sa specificam foarte clar faptul ca doar utilizatorii care au contul activ (au confirmat adresa de email asociata contului) beneficiaza ... (vezi toată discuția)
Structurare intrebari si raspunsuri , pentru a intelege daca autorul intrebarii este multumit sau nu de raspunsuri si daca toate intrebarile au un raspuns ispires ispires Nu stiu daca este o posibilitate in acest site pentru a urmari mai facil pe site intrebarile si raspunsurile (eu nu o regasesc) dar ar fi util ca intrebarile ... (vezi toată discuția)
Avertizare?! tomasso tomasso Am constatat ca am contul suspendat,care e motivul ? Intrebarea mea e marcata cu bulina verde nu inteleg semnificatia.Am primit un mail din care nu am inteles ... (vezi toată discuția)