avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere "legala"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere "legala"

Buna ziua. Sunt aici cu o nelamurire,sunt frustrat de o situatie recenta si as dorii niste sfaturi in legatura cu aceasta , adica sa caut dreptate pe cale legala sau sa imi vad de drum.
Am lucrat pana recent la o societate comerciala ca si tehnician echipamente calcul. Am avut niste neintelegeri de tip personal (nu cred ca ii placea fata mea) cu unul dintre sefi. Dupa ceva timp (1 -2 luni) sa ajuns la urmatorul document in fata mea, o notificare in care se precizeaza ca in urma unui studiu al pietii fata de contractele incheiate societatea este nevoita saisi modifice structura de personal, drept urmare postul pe care il ocupam eu in acel moment va fii inchis, in consecinta mi sa acordat un preaviz de 20 zile lucratoare si o mentiune ca pe perioada preavizului sa nu ma prezint la lucru,avand la dispozitie timp sa imi caut un nou loc de munca.
Nelamuririle mele sunt urmatoarele :
-e singurul post care a fost inchis, e posibil ca doar un post sa fie inchis ?
-functia pe care o ocupam avea niste responsabilitati care acum sunt efectuate de o noua persoana (pot sa zic inferior pregatita) dar presupun ca biroul personal a trecut alta functie celui in cauza pe contract, teoretic 6luni nu ar avea voie sa angajeze pe acelasi post,nu cred ca sunt asa de idioti,dar as putea demonstra ca ceea ce faceam eu e facut de persoana nou venita,as putea sa contest asta in vre`un fel?
-salarul ce trebuia sa il primesc va trebuii achitat la lichidarea
-ce pot sa fac in cazul in care nu vor sa imi plateasca salarul cuvenit pentru perioada de preaviz cu pretextul de "lipsa de lichiditati" sau amanari

Va multumesc pentru ajutor/sfaturi
Cel mai recent răspuns: ciprim , utilizator 17:10, 15 Septembrie 2009
Buna ziua,
As dori sa adaug urmatoarele: daca societatea la care ati lucrat, are domeniul de activitate comert, atunci aveti dreptul la 2 salarii compensatorii, cf.Contractului colectiv de munca, ramura Comert...
Multumesc pentru informatii. Urmeaza sa contactez maine firma si sa revin cu detalii. Sunteti de mare ajutor :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere freerobert freerobert buna ziua.am lucrat la o firma si sa desfiintat postul pe care aram incadrat.as dori sa stiu cum se calculeaza lichidarea si daca pe o perioada de 6 luni se ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii artimon artimon Sunt angajat cu contract de munca pe , perioada nedeterminata intr-o societate multinationala-in decembrie 2014 (17-dec.2014)menegerul societatii mi-a ... (vezi toată discuția)
Plata drepturi salariale preaviz, desfiintare post tester321 tester321 am primit decizie de concediere cu desfiintarea postului, care va fi efectiva in data de 30.10.2009. Angajatorul tb sa imi plateasca un rest de salariu din ... (vezi toată discuția)