avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechimea in munca doua contracte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechimea in munca doua contracte de munca

freeelis a scris:

1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, un salariat poate incheia mai multe c.i.m. cu acelasi angajator.

2. Vechimea in munca nu se cumuleaza, in schimb, pentru pensie se vor cumula veniturile din salarii realziate in baza celor doua c.i.m.

1 an de zile lucrat cu un singur c.i.m. = 1 an de zile lucrat cu mai multe c.i.m. in aceeasi perioada = 1 an de zile vechime in munca


Buna ziua! Ati precizat la pct. 2 urmatoarele: "...1 an de zile lucrat cu mai multe c.i.m. in aceeasi perioada = 1 an de zile vechime in munca" Ati putea motiva putin acest lucru? Am un salariat care solicita acordarea mai devreme a gradatiei tocmai pentru acest motiv, dar in sens contrar celor sustinute de dumneavoastra. Multumesc anticipat pentru amabilitate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 24 Noiembrie 2016
Este o logica simpla: 1 an inseamna 365 de zile , daca am doua c.i.m. in acest interval de timp, nu pot avea 365 x 2 = 730 de zile lucrate in aceeasi perioada.

Altfel spus, nu se poate solicita ca pentru 2 c.i.m. lucrate in aceeasi perioada sa se ia in calcul dublu perioadei lucrate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu cu plata george193 george193 Buna ziua, Care este formula de calcul a zilelor de concediu cu plata? Din cate stiu se calculeaza in felul urmator: Zile Concediu Specificate in CIM ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Va rog, la data 05.05.2017, ia incetat contractul de munca, Mentionez ca institutia are sa-i plateasca 3 zile CO neefectuat din anul 2016, si ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si demisie psorinp psorinp Ma aflu in situatia urmatoare: salariat cu cim pe perioada determinata pana pe 1.11.2017 gasit alt loc de munca dar la care se doreste angajare imediat pe ... (vezi toată discuția)