avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce drepturi au membrii din Asociația de proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce drepturi au membrii din Asociația de proprietari?

Un administrator de bloc dintr-o localitate, are dreptul de a cere unui student (de fapt, părinților care stau în blocul respectiv) care locuiește într-o altă localitate deja de 2 ani de zile, o adeverință de la facultate pentru a dovedi că este student în continuare? Este aceasta o necesitate pentru Asociația de administrare? Menționez faptul că mi s-a cerut această adeverință abia acum, după aproape 2 luni de la începerea anului universitar, după ce am fost un week-end la părinți și m-a văzut pe acolo administratorul. Și care este perioada în care un om poate sta într-o locuință la altcineva, fără a fi trecut la întreținere? 15 zile? Mulțumesc anticipat celor care mă vor lămuri! Numai bine!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:44, 24 Noiembrie 2016
Pentru a fi trecut la intretinere trebuie sa locuiti minim 15 zile pe luna

Legea 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari

Capitolul III Drepturile şi obligaţiile proprietarilor

Articolul 9
Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari au dreptul să participe, cu drept de vot, la adunarea generală a proprietarilor, să îşi înscrie candidatura, să candideze, să aleagă şi să fie aleşi în structura organizatorică a asociaţiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana în cauză trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu.

Articolul 10
(1) Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisă a proprietarului, preşedintele şi administratorul asociaţiei de proprietari au obligaţia să elibereze în scris o adeverinţă prin care să prezinte situaţia cheltuielilor privind întreţinerea, defalcate pe datoria de bază şi penalităţi, precum şi modalitatea de calcul al penalităţilor.


Articolul 17 din Normele de aplicare a Legii 23/2007

(1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2016
Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat, Avocat
Atat timp cat persoana pentru care se solicita inscrisul nu locuieste in imobil,administratorul de imobil,nu detine autoritatea si competenta sa solicite documente
Administratorul de imobil-persoana fizica sau juridica,este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari dispuse de adunarea generala,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie de proprietari
Dispozitia in vigoare art 17 al r din HG nr 1588/2007 prevede dreptul asociatiei de proprietari de a introduce in evidenta de calcul a intretinerii,oprice persoana care locuieste provizoriu sau definitiv in imobil mai mult de 15 zile/luna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugarea unei persoane in vizita la intretinere geobat68 geobat68 Eu locuiesc impreuna cu mama intr-un apartament din bucuresti unde platesc intretzinerea integral.Prietena mea locuieste in alt apartament din alt bloc iar eu ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a plati intretinerea florea_mirela08 florea_mirela08 Am si eu o problema. Eu am domiciliul stabil in Rimnicu Sarat si adresa de flotant pe Bucuresti,iar o zi/saptamana mai bine zis cateva ore vin si la prietenul ... (vezi toată discuția)