avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... legea aplicabila contractului international
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

legea aplicabila contractului international

intr-un contract international se pot prevedea 2 legi aplicabile ?
de exemplu pt o parte din prevederi legea unui stat , iar pentru obligatiile de plata legea statului roman

nu stiu daca m-am facut inteleasa
urmeaza sa incheiem un contract cu firma straina , aceasta doreste ca legea aplicabila , inclusiv instantele competente sa fie cele de la sediul sau ( tara straina )
noi am vrea ca , referitor la obligatiile de plata ( ale firmei straine fata de noi ) sa fie aplicabila legea romana respectiv instantele din romania. daca nu platesc sa nu fim nevoiti sa ne deplasam in strainatate pt recuperarea sumelor

in legea 105 /1992 spune ca partile pot alege legea aplicabila totalitatii sau numai unei parti a contractului . dar nu spune ca pot alege pt parti din contract legi distincte
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 10:41, 2 Septembrie 2009
Buna ziua.
Observati va rog si:
- Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României înfiinţată în scopul soluţionării litigiilor de Comerţ exterior.
Prin Legea nr. 335 din 3 decembrie 2007, Curtea de Arbitraj a fost reorganizată ca instituţie permanentă de arbitraj - fără personalitate juridică - pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, pentru administrarea arbitrajului internaţional şi intern.

precum si:

- Hotărâre a Curţii Internaţionale de Arbitraj. Încuviinţarea executării în România
Secţia civilă, decizia nr.2679 din 19 iunie 2003
Sunt îndeplinite cerinţele art.167 din Legea nr.105/1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept internaţional privat, dacă în contractul intervenit între părţi s-a prevăzut că sentinţa Curţii Internaţionale de Arbitraj are caracter definitiv şi obligatoriu conform art. 28 (6) al Regulilor acestei Curţi, art.173-177 din Legea nr.105/1992 şi art.3702 C. proc. civ.

Reclamanta a solicitat să se dispună recunoaşterea pe teritoriul României, conform Legii nr.105/1992, a sentinţei definitive pronunţate la 6.03.2001 de către Camera Internaţională de Comerţ, Curtea Internaţională de Arbitraj Paris în dosarul nr.10772/DB, să se încuviinţeze executarea acestei sentinţe împotriva pârâtei şi să se emită un titlu executoriu în care să se menţioneze şi hotărârea de încuviinţare a executării. .........
........ Faţă de cele ce preced, recursul a fost admis şi s-a modificat hotărârea atacată în sensul respingerii apelului declarat de către pârâtă.

Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen MARCOV




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curte de arbitraj - persoane fizice Nafets Nafets un litigiu intre o persoana juridica si o persoana fizica poate fi solutionat de curtea de arbitraj? Un contract poate prevedea astfel de clauze? Sunt legale? ... (vezi toată discuția)
Arbitraj in limba engleza? zanabuna zanabuna Stie cineva daca la Curtea de Arbitraj Coemrcial international din Bucuresti, servciile arbitrale se pot oferi si in engleza, daca asta e vointa ... (vezi toată discuția)
Proces comercial vad vad Vreau sa intentez un proces comercial unui partener de afaceri,neserios si din cate stiu la procesele comerciale,ca mai am unul pe rol inceput anul ... (vezi toată discuția)