avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... substantele toxice de la munca te-au îmbolnavit, ce ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

substantele toxice de la munca te-au îmbolnavit, ce trebuie sa faci ca sa schimbi locul de munca?

substantele toxice de la munca
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:38, 25 Noiembrie 2016
Este necesara o confirmare a bolii, prin deschiderea unei anchete (completare formular BP1 de catre medicul specialsit de medicina muncii cu care angajatorul are incheiat contract de prestari servicii medicale), cercetarea cazului lucratorului de catre medicul specialist din cadrul Directiei judetene de sanatate publica si daca se confirma completarea formularului BP2, inregistrarea bolii profesionale de catre firma unde lucrati.
La locurile de munca/ posturile de lucru, pentru meserii/ activitati, la care se inregistreaza noxe (conform procesului tehnologic), periodic (conform mentiunilor din contractul colectiv de munca incheiat la nivel de firma), trebuie sa se efectueze de catre firme autorizate de Ministerul muncii, determinari de noxe si sa se emita buletine de determinare in care se mentioneaza valoarea determinata a noxei comparativ cu valoare maxim admisa mentionata in legislatia de profil.
In cadrul cercetarii efectuate de catre DJSP, dupa caz, se vor verifica buletinele de determinare noxe existente la angajator/ se vor face determinari de noxe care pentru a se inregistra cazul ca fiind boala profesionala, ar trebui sa fie depasita limita maxim admisa la locul de munca pentru noxa/ noxele nominalizata (e) in procesul tehnologic.
In urma cercetarii cazului, medicul specialist de medicina muncii stabileste prin fisa de aptitudine a salariatului, in functie de riscurile profesionale existente la locul de munca/ postul de lucru si de rezultatul analizelor medicale efectuate lucratorului, daca acesta mai poate desfasura activitate la locul de munca - mentiune "apt" pe fisa de aptitudine. Daca nu mai poate desfasura activitate la locul de munca respectiv, medicul va completa pe fisa de aptitudine "inapt". Poate fi completat "apt conditionat", caz in care medicul va nominaliza conditionarile respective, care trebuie respectate de catre angajator.
Angajatorul poate oferi un alt loc de munca pentru lucrator, daca la locul de munca initial nu poate respecta conditionarile nominalizate de medicul specialist de medicina muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boli profesionale Adrian ciochina Adrian ciochina 1. Hernia de disc este considerată boala profesionala? 2. Am fost diagnosticat cu Hernie de disc, am fost internat 14 zile pentru tratament fără ameliorari ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca un angajat este apt conditionat pentru zgomot ... adrianaguta adrianaguta Buna ziua. Daca un angajat este apt conditionat pentru zgomot dar el vrea sa lucreze, exista vreo declaratie prin care el sa isi exprime acordul ca nu se va ... (vezi toată discuția)
Boala profesionala Alexandra Popescu. Alexandra Popescu. Buna ziua, Care este responsabilitatea angajatorului in momentul in care primeste un concediu medical cu cod 04 Boala profesionala? Precizez ca angajatul ... (vezi toată discuția)