avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Documente pierdute de Posta Romana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Documente pierdute de Posta Romana

Buna ziua
Am trimis o scrisoare prin Posta Romana cu confirmare de primire. La reclamatia mea adresata Postei, aceasta mi-a comunicat ca expeditia nu a fost inmanata destinatarului
Scrisoarea continea o serie de documente care trebuiau sa ajunga. Faptul ca acestea nu au ajus mi-au creat o serie de neplaceri .
Pot solicita Postei despagubiri morele. Ce sanse am sa castig daca deschid un proces?
Cu stima
Eliza
Cel mai recent răspuns: Viorel Muha , Consilier juridic 22:17, 4 Ianuarie 2019
Problema era ca din cauza Postei am pierdut un termen . Si pot demonstra acest lucru cu o copie a actului original
Cu stima
eliza100 a scris:

Problema era ca din cauza Postei am pierdut un termen . Si pot demonstra acest lucru cu o copie a actului original
Cu stima

Inteleg.Dar.nu.inteleg.cum.veti.demonstra.ca.in.anvelopa.plicului.era.
originalul.
Ceea.ce.inca.nu.inteleg.este.ce.fel.de.trimitere.externa.a.fost...

Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2016
tarkan, utilizator
era o sesizare adresata CEDO. Sesizarea mea nu a ajuns la CEDO. Era firesc ca sesizarea sa fie in original (nu puteam sa trimit o copie) + mai multe acte doveditoare adevarat in copie. Plicul avea cca 500 grame
/ Termenul era de 6 luni. Faptul ca sesizarea nu a ajuns la ei nu mai pot face nimic. Deci intrebarea mea era "pot da Posta in judecata' pentru a cere despagubiri.
Inainte de a efectua trimiterea am intrebat oficianta si mi-a raspuns ca este bine sa pun recomandata cu confirmare de primire.Nu m-am eschivat sa platesc mai putin. Oricum suma maxima pe care puteam sa o pun era cca 3400 lei
Cu stima
Pana.la.urma.doriti.ca.posta.sa.va.despagubeasca.in.locul.celui.pe.care.l=ati.reclamat?
Asta.pentru.ca.acea.recomandata.externa.s-a.pierdut.pe.drum.ok.
Ati.verificat.pe.site.la.rubtica.track&trace.sa.verificati.
ultimul.oficiu.postal,respectiv.tara.unde.a.ajuns.inainte.de.a.se.pierde?
Conteaza.si.tara.Ca.doar.nu.posta.Romana.raspunde.pentru.posta.germana,de.exemplu.
Nu.v-am.acuzat.ca.v-ati.sustras.de.la.platelor.tarifelor.aferente.unui.EMS.
Incercati.totusi.Sa.ne.anuntati.si.pe.noi.
Succes.
Si.va.recomand.EMS.
ok. Posta mi-a raspuns :Urmare reclamatiei Dvs va informam ca din cercetarile noastre scrisoarea nu a fost inmanata destianatrului. Nu mi-au comunicat unde s-a pierdut. In principiu as dosri ca Posta sa-ma depagubeasca cumva.
Cu stima

Alte discuții în legătură

Dovada transmitere document Costica33 Costica33 Buna ziua, Am de transmis unei persoane juridice o scrisoare prin care solicit raspunsuri la anumite intrebari si as vrea sa stiu ce forma de transmitere a ... (vezi toată discuția)
Poșta română obstrucționează scrisoare către cedo OlDumitra OlDumitra O scrisoare către CEDO a fost oprită de către Poșta Română să ajungă la CEDO. Plicul meu s-a întors cu mențiunea halucinantă că ar fi DESTINATAR ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca e ceea ce spun intr-o recomandata cu confirmare de primire ? forumistul forumistul M-am lovit de o problema intr-o corespondenta cu o institutie. Am trimis un plic in care aveam anumite documente , prin posta, catre o institutie, recomadata, ... (vezi toată discuția)