avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Documente pierdute de Posta Romana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Documente pierdute de Posta Romana

Buna ziua
Am trimis o scrisoare prin Posta Romana cu confirmare de primire. La reclamatia mea adresata Postei, aceasta mi-a comunicat ca expeditia nu a fost inmanata destinatarului
Scrisoarea continea o serie de documente care trebuiau sa ajunga. Faptul ca acestea nu au ajus mi-au creat o serie de neplaceri .
Pot solicita Postei despagubiri morele. Ce sanse am sa castig daca deschid un proces?
Cu stima
Eliza
Cel mai recent răspuns: Viorel Muha , Consilier juridic 22:17, 4 Ianuarie 2019
la ce falimentari din cauza neseriozitatii in prestarea acestui tip de serviciu sunt cei de la posta romana, dumneavoastra ati apelat la serviciile lor? mai bine alegeati un curier rapid. in maxim doua saptamani primeati confirmarea de primire acasa. nu v-au explicat din ce motiv nu a fost livrata la destinatar? daca mai aveti chitanta puteti depune plangere la politie pentru a declara actele furate sau pierdute si sa invocati ca principal suspect posta romana, anexand ca dovada copie dupa chitanta emisa in momentul depunerii recomandatei.
Nu inteleg. Ce sa faca politia. Sigur ca am chitanta. Ei spun ca s-a pierdut pe drum si sa merg la ei pentru despagubire. Ce vor ei sa-mi dea este o suma derizorie fata de ce am pierdut eu prin faptul ca plicul nu a ajuns la destinatar.Intrebarea mea este daca pot solicita despagubiri in instanta (pot cere orice, intrebarea este daca am si castig de cauza) . Nu ma intereseaza daca......Asta stiu
in urma plangerii la politie, asupra careia sa nu uitati sa cereti numar de inregistrare a plangerii, acestia au obligatia de a investiga si de a gasi probe pe care sa le administrati impotriva ultimelor persoane sau companii care activeaza in domeniul serviciilor de curierat din afara tarii daca posta romana v-a livrat plicul pana in afara granitelor tarii, caz in care acuzatia impotriva postei romane este nefondata. pe site-ul [ link extern ] .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sincer, ma intreb daca nu cumva faptul ca le-ati trimis in termen - dovedit cu chitanta - va ajuta cumva sa nu pierdeti termenul de depunere. Sigur ca nu exista dovada ca in plic erau chiar acele acte dar eu zic sa incercati cu o notificare la CEDO cum ca ati trimis actele la timp dar acestea nu au ajuns. A propos, cum stiti ca nu au ajuns? Poate au ajuns si s-au ratacit prin birourile lor fara sa li se dea nr de inregistrare. Nu ca as tine cu Posta Romana dar este posibil ... Zic sa mai faceti niste sapaturi in acest sens si niciodata sa nu mai trimiteti DOAR cu posta ci si mail/fax. Din punctul meu de vedere conteaza cand au fost trimise si nu cand au ajuns. Puteau ajunge a doua zi dupa expirarea termenului si nu insemna ca l-ati pierdut.
Zoya prin birourile cui sa se fi ratacit fara sa primeasca numar de inregistrare?

Alte discuții în legătură

Dovada transmitere document Costica33 Costica33 Buna ziua, Am de transmis unei persoane juridice o scrisoare prin care solicit raspunsuri la anumite intrebari si as vrea sa stiu ce forma de transmitere a ... (vezi toată discuția)
Poșta română obstrucționează scrisoare către cedo OlDumitra OlDumitra O scrisoare către CEDO a fost oprită de către Poșta Română să ajungă la CEDO. Plicul meu s-a întors cu mențiunea halucinantă că ar fi DESTINATAR ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca e ceea ce spun intr-o recomandata cu confirmare de primire ? forumistul forumistul M-am lovit de o problema intr-o corespondenta cu o institutie. Am trimis un plic in care aveam anumite documente , prin posta, catre o institutie, recomadata, ... (vezi toată discuția)