avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul cu rol in fapt si de presedinte nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul cu rol in fapt si de presedinte nu repara amortizorul usii blocului

Administratorul cu rol in fapt si de presedinte (fiind singurul cu salariu din comitet) nu repara amortizorul usii blocului de 8 luni de la prima sesizare pe 17 martie la incasarea intretinerii.

Locatarii trantesc usa inclusiv noaptea.

Administratorul a primit in aceste 8 luni numeroase mesaje pentru a nu uita sesizarea.
Peretii apartamentului de la etajul 1 trosnesc uneori la o fractiune de secunda dupa trantirea usii iar podeaua si ferestrele a 2 doua camere din 3 au o miscare/vibratie foarte mica insa sesizabila la majoritatea trantirilor.

La cealalta scara a acestui bloc exista un amortizor care face trantirea inexistenta.

Ce il poate determina pe administrator sa repare mai ales ca a spus de mai multe ori ca va repara ?

Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:06, 9 Decembrie 2016
cyan a scris:

Daca pentru a schimba un amortizor trebuie contractata o firma ce putem spune spune despre inlocuirea unui bec! Cei care sunt alesi in comitet se presupine ca sunt mai gospodari si implicati in rezolvarea problemelor din asociatie.

Poate o spuneti asa la mișto, dar sa stiti ca in realitate este chiar asa.
Se arde un bec pe un palier al unei scari. Ei, un proprietar prefera sa vina la asociatie sa reclame aceasta teribilă intamplare, chiar daca locul faptei este la 300-400 m de sediul asociatiei... Să vină cineva de la asociație să inlocuiască becul. Si cine este cel mai îndreptățit/obligat să execute așa ceva decat administratorul? Păi chiar așa se întamplă și trebuie să o facă cat mai urgent că nu putem sta așa pe întuneric...
Uite așa ne-am coconit, că nici măcar un banal bec nu se mai poate schimba pe casa scării. Ce să mai zic de alte și alte lucrări mărunte: să vină șeful de scară, președintele - că de-aia i-am ales... să ne schimbe, să ne spele, să desfunde...
Bravos națiune! Tre să fii gospodar a dracului să schimbi un bec!!!
E chiar asa de greu sa luati o rola de purfix (izolator de burete) si sa o montati personal. Eu am reparat personal asa ceva si am facut si usa sa se inchida bine pentru ca nu e greu si eram direct interesat. Va opreste cineva sa o faceti?
@GermanAlex

Sa nu confunzi schimbarea unui amortizor de usa cu etansarea cu purfix, Da? Adica usa ta sta permanent la indemana oricui sa o deschida, pe cand o usa prevazuta cu amortizor, presupune a fi deschisa numai cu cartela si nici nu se buseste sa se auda in tot blocul. Ca erai direct interesat, am inteles,
Presupun ca ce am scris eu mai sus a fost inteles - cu privire la emanciparea domnilor proprietari, care asteapta ca as. prop. sa le aduca o firma sa le schimbe amortizorul. nu ca ar fi nush ce treaba, dar s-au invatat sa fie serviti. Mai greu este cu decontatul - se stie !!
Stimate domnule Adam Grecu, Sunt si inginer mecanic (pe langa alte calificari) si am reparat destule. Usa la care ma refer era dotata si cu un amortizor deci credeti-ma ca stiu ce inseamna asa ceva pentru ca buretele l-am montat tocmai pentru a amortiza loviturile care se auzeau si la noi pe scara. Un amortizor nou este 100-200 si are si are sisteme de reglare a amortizarii de care poate domnul nu stie si/sau poate sunt incorect reglate.
Bine, daca discutam, aflam mai multe - asta este...

Un amortizor, cat de bun ar fi, la un moment dat cedeaza si nu prea mai ai ce-i face, decat sa-l schimbi - comertul tre' sa traiasca. Este drept, se mai poate "carpi", se mai completeaza uleiul, daca poti, zăvorul broaştei electromagnetice se mai unge şi el, mai ales în zona de contact cu uşa. În sezonul de iarnă, amortizoarele de la uşi au cel mai mult de suferit, din cauza temperaturilor scăzute care îngroaşă uleiul hidraulic, iar efectul amortizorului suferă.
Ca sa intelegi, la mine in bloc este sediul as. locatari si pe langa cei 44 de proprietari, lunar la asociatie mai deschid usa inca 300-400 de membri ai asociatiei, deci frecuşul este maxim. Daca nu m-aş ocupa personal de întreţinerea amortizorului, acesta ar trebui inlocuit la fiecare doua luni...
In legatura cu reglarea acestuia: un amortiyor se poate regla in asa fel încât, la închidere să nu producă zgomot, sau acesta să fie unul normal, de uşă inchisă. Menţionez că uşa de la blocul meu este metalică şi are peste 200 kg., deci şi amortizorul este dimensionat în acest sens.
Aşadar, sfătuiesc din nou pe autorul topicului să notifice conducerea as. prop. să procedeze la achiziţionarea unui amortizor nou. Daca se invocă lipsa fondurilor de reparaţii, menţionaţi că o sa-l cumpăraţi dvs., apoi suma respectivă o să o recuperaţi de la vecini prin lista de plată.
Daca conducerea as. prop. nu înţelege că este un demers normal, atunci le puneţi în vedere să vă lase în pace şi poate găsiţi un om mai competent.
Succes!

Alte discuții în legătură

Schimbare usa intrare bloc rrocambole rrocambole Presedintele unei asociatii de proprietari a hotarat schimbarea usii de la intrarea unei scari de bloc cu una termopan, fara sa-i intreba pe toti proprietarii ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi au locatarii care locuiesc intr-un bloc cu sediu de asociatii? locatar86 locatar86 Locuiesc intr-un bloc unde la parter, intr-un apartament exista un sediu de asociatii de locatari (in jur de 15 asociatii) in care, in cursul saptamanii intra ... (vezi toată discuția)
Probleme administrație de bloc Ama0606 Ama0606 Buna seara. Va rog sa ma ajutați in legătura cu o problema ce tine de administrația blocului. La subsolul blocului in care locuiesc, avem o defecțiune la ... (vezi toată discuția)