Tanasoiu Cristiana a scris:
am si eu o intrebare in legatura cu pesionarea daca imi puteti raspunde va rog!
Am 50 ani si o luna ,31 ani de munca,14 ani grupa 1,8 ani grupa a 2 si 4 copii ,as putea solicita pensie ???
Date generale: O doamna nascuta in 1959 poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la implinirea varstei de 60 de ani; stagiul complet de cotizare este de 30 de ani iar stagiul minim este de 15 ani.
Stagiul de cotizare: Stagiului realizat de dvs. i se adauga 8 ani si 4 luni stagiu aferent activitatii desfasurate in grupele I si II de munca.
Conditia referitoare la realizarea stagiului de cotizare este indeplinita atat pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta cat si pentru a beneficia de pensie anticipata partiala (va mai despart cateva luni de depasirea cu 10 ani a stagiului complet de cotizare).
Varsta standard de pensionare: Pentru activitatea desfasurata in grupe de munca, varsta standard se reduce cu 5 ani.
Pentru cei 4 copii, varsta standard de pensionare se reduce cu 2 ani.
Atentie, cele doua reduceri nu se cumuleaza.
1. Puteti beneficia de pensie anticipata partiala la implinirea varstei de 55 de ani.
2. Tot la 55 de ani puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta, cu reducerea corespunzatoare a varstei standard pentru activitatea desfasurata in grupe de munca.
Consilier juridic,
Gabriela Pintea
:offtopic:
Vai, domnule Tudor, o doamna a pus o intrebare si dvs. ati raspuns domnilor.
A pierit si ultimul cavaler. :((