avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit franci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit franci

Buna seara.
Am marea rugaminte de a ma ajuta referitor la un credit in franci contractat in 2008.
Am introdus actiunea la judecatorie privind constatare clauze abuzive si saptamana urmatoare am primul termen de judecata.
Am solicitat ca probe înscrisuri, interogatoriul bancii si expertiza.

Actiunea am redactat-o dupa un model gasit pe un blog insa va rog sa ma ajutati cu privire la obiectivele expertizei. Ce obiective ar trebui sa cer?

Nu am studii de specialitate, nici resurse necesare sa apelez la cineva cu studii de specialitate.
Oricum pentru onorariul expertului voi formula o cerere de ajutor iar in cazul in care nu imi va fi incuviintata procesul meu se va opri aici pentru ca nu voi avea cum achita, insa macar ajutati-ma sa formulez niste obiective corecte, macar sa nu ma fac de ras.

Cu respect.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 08:45, 14 Decembrie 2016
Obiectivele le stabiliti in functie de ceea ce ati solicitat dvs. in cererea depusa.
Regret, nu avem idee despre ce clauze ar fi vorba, nu avem cum sa va sfatuim. Va recomand sa faceti actiunea buna, nu gasita pe net, apoi puteti merge cu ea mai usor si mai bine in instanta. Riscati sa pierdeti taxa de timbru etc.
Ati incercat sa cautati jurisprudenta similara ori sa negociati cu banca?
Actiunea in constatarea clauzelor abuzive ale contractelor de credit in franci este scutita de taxa de timbru, de aceea mi-am permis sa ma judec.

Este de notorietate ca bancile pierd procesele initiate de clienti ref la creditele in franci, de aceea si statul roman a incercat sa initieze o lege prin care a dat dreptate clientilor care au credite in franci dar asteptam sa intre in vigoare.

am vazut mai multe sentinte pe net, inclusiv unii avocati au publicat pe paginile lor sentintele castigate impotriva bancilor insa din sentinte rezulta doar ca au castigat si ca s-a efectuat o expertiza in cauza dar instantele nu au detaliat asupra obiectivelor.

actiunea se refera la constatarea ca clauza din contract privind comisionul de acordare, dobanda dae, alte dobanzi, etc sunt clauze abuzive. e o actiune standard impotriva bancii.

De aceea mi-am permis sa va solicit sfatul si ajutorul pt ca m-am gandit ca fiind atatia specialisti pe acest forum sigur cineva s-a judecat si in contracte de credite in franci impotriva bancilor.

Aveti dreptate cu taxa, scuze, am scris automat. Ideea e ca DAE poate fi calculata abuziv in maimulte moduri si noi nu stim exact care este modul din contractul dv... Personal am vazut abuzuri bancare de diverse tipuri, poate n-am vazut eu suficiente sa pot generaliza, nu stiu.

Poate fi ca obiectiv stabilirea variatiei dobanzii LIBOR, stabilirea dobanzii contractuale lunare, daca este excedentara etc. Se poate cere un grafic de rambursare ca cel de la inceputul contractului, se mentioneaza clauzele contractuale considerate abuzive si se face trimitere la anumite disp. legale pe care partea considera ca le incalca contractul sau...
Va multumesc pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Dae 0% in contract de credit alina2814 alina2814 Am un contract de credit de nevoi personale la o banca, semnat in septembrie 2007. Desi in cuprinsul sau sunt specificate atat dobanda anuala (variabila, ... (vezi toată discuția)
Exceptia inadmisibilitatii actiunii- nulitate absoluta clauze abuzive PopescuIoana622 PopescuIoana622 Buna ziua, am si eu cateva intrebari pentru comunitatea avocatnet, daca puteti sa ma ajutati va rog. Speta: in anul 2015 s-a formulat o actiune de catre ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata banca pentru credit in franci elvetieni giorgiana87 giorgiana87 Azi dimineata am auzit, la stiri, ca o doamna a dat in judecata banca,de la care a imprumutat un credit in franci elvetieni, pentru clauzele abuzive ... (vezi toată discuția)