avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun?

Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi asupra acestui bun.Cum trebuie sa procedez?
Sustin ceea ce a zis Beatrice. Deocamdata nu puteti instraina nimic fara acordul bancii. Bunul este propriu chiar daca va casatoriti sotia va avea un drept de creanta pentru ratele achitate in timpul casatoriei daca veti alege regimul comunitatii legale. Mai tarziu puteti dona sotiei o cota parte de 1/2 sau puteti sa schimbati regimul comunitatii in cel conventional.
Avocat Chiritescu regimul comunitatii nu se stabileste prin conventie matrimoniala. Regimul comunitatii este regula el se alege la casatorie printr o simpla declaratie data de viitori soti la starea civila.
Corect. In solutia aceasta trebuie retinut ca veti fi coproprietari pe imobil, insa nu ambii datornici in credit. De asemenea, pentru cazurile in care nu va intelegeti ori pentru folosirea imobilului ca garantie in anumite cazuri in viitor trebuie retinut ca donatia este revocabila in timpul casatoriei. Si pentru caz de divort trebuie retinut acelasi lucru, va puteti trezi singurul debitor al creditului, cu doar jumatate din imobil.
De aceea e important, de ce anume vreti sa faceti asta, doriti sa fie totul ca si cum ar fi contractat creditul in timpul casatoriei? Doriti altceva? Doreste viitoarea sotie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial Pupazica Pupazica Buna ziua. Urmeaza sa ma casatoresc.Sotul meu a luat prin prin programul \\"prima casa\\" un apartament pe numele lui. Doresc ca dupa casatoriei sa fim ... (vezi toată discuția)
Bun propriu sau comun Pasadena Pasadena Buna ziua! Sotia mea a cumparat apartamentul inainte de casatorie. Dupa 4 luni ne am casatorit. Se poate considera bun comun sau apartine sotiei? Va multumesc ... (vezi toată discuția)