avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat sau nu?

Am fost angajat la o firma din, Februarie pana in Mai . 4 luni mai exact , dupa care am demisionat. Am cerut si primit o adeverinta de incetarea contractului de munca. In septembrie am constatat ca inca figuram angajat la acea firma. M-am adresat contabilului firmei(sotia patronului), care s a scuzat, si m a asigurat ca "inchide " contractul imediat, deasemenea mi a eliberat adeverinta precum ca in luna respectiva am figurat angajat dar fara sa fi obtinut venit. In acest moment , am scos adeverinta de venit de la finante si figurez cu venit pe luna in curs( decembrie) din salarii, de la firma respectiva.
Din cauza acestor incurcaturi , am probleme cu alocatia suplimentara . Nu depasesc plafonul cu acest venit, dar imi trebuie acte doveditoare ca: sunt angajat - adeverinta de salariu; nu sunt angajat - adeverinta de venit - fara venit (de la finante).
M am adresat ITM ului si mi s a spus sec sa rezolv cu angajatorul.
Cui trebuie sa ma adresez, pentru a-mi rezolva problema.
Parca suntem in tara lui Papura voda. Unii ar vrea sa fie angajati - lucreaza la negru; eu nu lucrez- dar figurez angajat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:54, 17 Decembrie 2016
Daca la ITM nu ati gasit o solutionare favorabila dvs., atunci va puteti adresa instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul angajator imi cere in instanta plata integrala a debitului studladr studladr Buna ziua! Am demisionat, eu avand la angajator un debit de aproximativ 6000 lei. Imediat m-am angajat in alta parte, actualul angajator prezentand fostului ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime ionelao ionelao Buna ziua! Ma situez intr-o situatie foarte confuza si cateva sfaturi si/sau opinii mi-ar fi de mare ajutor! Situatia mea: proaspat absolventa am depus ... (vezi toată discuția)
Incalcari ale normativelor, ce masuri se pot lua? Dorky Dorky - societate comerciala, angajati cu norma intreaga trecuti in acte cu sfert de norma si deci plata la negru a impozitelor aferente salariilor, in loc de plata ... (vezi toată discuția)