avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune mama vitrega si frate dupa tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune mama vitrega si frate dupa tata

buna seara va rog ajutati-ma sa inteleg. Tatal meu a fost casatorit avandu-ma numai pe mine varsta mea este de 38 de ani, s-a despartit de mama mea si m-a castigat la proces dar nu a castigat apartamentul asa ca legea de pe atunci i-a incredintat tatalui meu un apartament fiind eu minora. In '92 s-a recasatorit cu sotia supravietuitoare si au un copil impreuna ( acum este major). Sotia supravietuitoare are un copil din prima casatorie si un apartament tot de la stat. Ce drepturi am eu daca apartamentele au fost rasplatite dupa ce ei s-au casatorit si ce drept au mama vitrega, fratele meu dupa tata si copilul ei din prima casatorie, specific ca in ambele contracte scrie ca este casatorit(a)
si sotul(sotia) este angajat(a) si realizeaza venituri

Cel mai recent răspuns: mairyloy , utilizator 11:00, 27 Ianuarie 2017
Mama mea nu este in viata...pe dansa am mostenit-o, ea nu are nici-o legatura acum.

Dansa nu ar fi avut legatura, ci apartamentul daca ar fi fost cumparat in comun cu tatal. Se pare ca nu a fost cazul, daca l-ati mostenit in intregime.

Daca ambele ap au fost cumparate, ele au fost bun comun, insa se poate ca tatal sa fi facut acte de instarinare incat sa nu mai aveti ce mosteni.
Mergeti la notar pe raza ultimului domiciliu al tatatlui si demarati procedura de dezbatere a succesiunii si veti vedea apoi ce mai are de mostenit.
Puteti sa va adresati si la OCPI cu cerere pentru emiterea unui buletin de informare , sa vedeti care e situatia acelor apartamente.
Buna ziua. Daca defunctul si sotia supravietuitoare au fiecare cate un apartament dobandit inaintea casatoriei lor (dupa cum s-a demonstrat in acte au fost cumparate inainte de casatorie si achitate in totalitate dupa casatorie) dar sotia supravietuitoare a facut schimb apartamentul dansei cu un alt apartament in timpul casatoriei, dat fiind faptul ca eu sunt fiica defunctului dintr-o alta casatorie si ei au un copil impreuna, ce drepturi avem fiecare daca nu au existat alte bunuri comune pe toata perioada casatoriei. Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Mama vitrega este ascendent privilegiat ? bms bms Am urmatoarea speta: În urma decesului soțului au rămas 3 copii din prima căsătorie al acestuia S-a finalizat succesiunea după soț Ulterior ... (vezi toată discuția)
Succesiune vali29 vali29 suntem trei frati, tatal nostru a murit acum un an iar mama de foarte mult timp,tata a avut o a doua casatorie din care nu a rezultat copii.Tata a lasat in ... (vezi toată discuția)