avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reducere datorie intretinere- pot primi subventia?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reducere datorie intretinere- pot primi subventia?

Buna seara!

In octombrie 2016 nu am primit subventia pt. caldura(locuiesc la bloc), avand peste 3 luni datorii la intretinere.
Dar, astazi,19 decembrie am achitat din datorie incat sa ramana cam o luna-doua datorie.
Pot primi-prin intermediul administratorului-acea subventie(sau macar jumatate) ca ajutor pt. caldura(calorifer, incalzire centralizata. )primesc ajutor social de la Primarie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CYBORG , utilizator 13:31, 21 Decembrie 2016
Ati depus declaratia pe proprie raspundere pentru primirea ajutorului pentru incalzire la primarie?
Multumesc pentru raspuns.
Nu am depus, nu cunosc cu exactitate "pasii".
Declaratia despre ce?Am dosarul la seful de la ASSC etc., dar nu stiu care sunt pasii de urmat.
Dar, va intreb:
pot primi subventie si in luna, sa zicem, decembrie, ianuarie sau februarie, atat cat este, sau subventia se acorda numai la inceput, adica incepand cu octombrie?
Va multumesc.
Subventia se numeste ajutor pentru incalzire.
Se acorda pentru lunile noiembrie - martie. Nu si pentru octombrie si aprilie.

Nu stiu despre ce dosar vorbiti, dar trebuia sa completati si sa semnati pe proprie raspundere un formular specific care se intituleaza Declaratie pe proprie raspundere si care contine 9 pagini in care dati informatii despre proprietar, pe prima pagina si apoi pe paginile urmatoare informatii despre locatarii din apartament.

Acest formular completat se depune la primarie de catre dv. sau de catre administrator (daca el se ocupa cu aceasta activitate) pentru toti solicitantii de ajutor pentru incalzire.
Primaria decide procentul pe care vi-l va acorda din cota de caldura lunara in functie de venitul pe care il aveti in familie incadrat intr-o grila. Acest procent se stabileste la inceput pentru tot sezonul si poate fi modificat numai daca intervin modificari in venitul total al familiei.

Daca vi s-a acordat un procent de 30%, sa zicem, asta inseamna ca lunar administratorul va face calculul cat reprezinta 30% din cota de caldura care va revine in luna respectiva pe care il va trimite la primarie sub forma unui tabel pentru aprobare.
Administratorului ii vine la asociatie o chitanta colectiva pentru acest ajutor acordat pentru toti locatarii solicitanti si de-abia in acest moment va putea sa scada aceasta suma din ce va revine ca incalzire.
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2016
elga50, moderator
As vrea sa completez raspunsul doamnei cu informatia ca acest ajutor la incalzire nu este conditionat de cate luni sau de valoarea restantei la intretinere. De altfel, de aceea se si cheama ajutor - ca sa va ajute, pentru ca aveti venituri mici/ membru de familie, venituri care se incadreaza intr-o grila aprobata de guvern.
Asadar, mergeti la administratorul as. prop. si cereti-ii formularul respectiv. Daca nu are, intrebati-l de unde il puteti lua si ce trebuie sa mai faceti (pasii de urmat).
Bafta!
Va multumesc.
Ultima intrebare:
deci pot primi acest ajutor de incalzire si in celelelte luni-pana in martie-?, fiindca eu nu am depus cerere la inceput-atunci aveam restante-, in luna noiembrie(sau cand a fost).Adica pot face cerere de acordare a ajutorului IN ORICARE LUNA(decembrie sau ianuarie sau februarie etc.) a sezonului rece in care se acorda subventia?
Se poate sau nu, un raspuns scurt.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2016
CYBORG, utilizator

Alte discuții în legătură

Nelamurire viorica98 viorica98 Ajutorul meu lunar pentru incalzirea locuintei cu energie termica pentru luna noiembrie a fost in valoare(maxim) de 124.12 ron.Pe lista de cheltuieli aferente ... (vezi toată discuția)
Subventie de 50% STARGATE1 STARGATE1 Vin la dv. cu o mare nelamurire ! Locuiesc intr-un bloc de garsoniere patronate de o firma deci sunt chirias ! Am depus cererea de acordare a ajutorului ... (vezi toată discuția)
Este discriminare? scarlet scarlet asociatia de proprietari are dreptul sa-mi conditioneze acordarea ajutorului pentru incalzire de trecerea la intretinere a fiicelor mele? mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)