avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... data afara fara preaviz in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

data afara fara preaviz in perioada de proba

Buna ziua, am semnat 2 ex.contract de munca cu Humana People to People, pe data de 9 cu data de zece Decembrie, nu am primit nici un ex., am lucrat in intervalul 10.12.2016-15.12.2016 de dimineata pana seara inclus sambata si duminica, si aseara am fost chemata in biroul sefei de magazin sa m.i se aduca la cunostinta ca superioara ei erarhica a sunato si a rugat.o sa.mi transmita ca doreste sa incheiem colaborarea.Ce drepturi am?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 20 Decembrie 2016
Puteti face sesizarea la ITM.
Stiu ca exista un articol in codul muncii 55 cred ,care este frecvent folosit de angajatori ,tocmai pentru a scapa de platile compensatorii fata de angajati...eu am fost data afara nu am vrut sa plec, daca semnez asemenea document ,mai pot face sesizare? Acel articol zice ca desfacerea contractului de munca este de comun acord...
Sesizarea ITM-ului nu este conditionata de temeiul de drept al incetarii c.i.m.

Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil (art.67 C.mun.)

Prin urmare, Codul muncii prevede doar posibilitatea de a beneficia de aceste salarii compensatorii dar numai in conditiile in care acordarea lor este prevazuta de lege, de c.i.m., de ccm aplicabil angajatorului, dar si de reg.intern (art.242 lit.c C.mun.)

In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri salariale ionelpo906 ionelpo906 Buna seara.As dori sa aflu care sunt sporurile minime obligatorii pe care angajatorul este obligat sa le plateasca - spor de noapte,spor ore suplimentare ... (vezi toată discuția)
Program de lucru si plata ore suplimentare vatamatul vatamatul Un angajat lucreaza intro firma dupa urmatorul program: 5 zile cate 8 ore pe zi, sambata si duminica cate 12 ore, 5 zile cate 6 ore iar sambata si duminica ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajat gini_eyes gini_eyes Buna seara.sunt angajata conform contractului pe o norma de 40 ore saptamanal,de luni pana vineri.in realitate muncesc 6 ore de luni pana vineri si 12-14 ore ... (vezi toată discuția)