avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bun comun, lipsa de folosinta a unuia dintre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bun comun, lipsa de folosinta a unuia dintre soti

Buna,

Un prieten de munca, s-a insurat recent.
Dupa nunta, amandoi au reusit sa-si achizitioneze o masina noua, in rate.
Masina+creditul e pe numele ei, dar el plateste ratele la banca.

Dupa un timp foarte scurt, au inceput sa apara neintelegeri destul de piperate.
La un moment dat, ea a plecat cu masina la parintii ei din Oradea (impreuna cu fratele ei), fara sa-l anunte si pe sotul ei.

Intr-o casnicie, orice bun dobandit se considera bun comun.
Prietenul meu, poate sa faca plangere la politie pentru faptul ca bunul comun (masina) a fost luat fara aprobarea lui?

Multumesc.
:)

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:02, 23 Decembrie 2016
Depinde cine folosea masina in mod curent ininte de plecare.
Parerea mea e sa merga dupa ea si sa caute ajutor sa se impace, nu sa-si faca zile negre pe la politie, ca nu e nimeni castigat din asta.
Cum adica depinde?
Ea a luat masina, fara sa-i ceara si lui permisiunea, plecand.

Ideea e ca:
el=ea=bun comun
numele masinii=creditul= numele ei
dar ratele creditului le plateste el.

Sa zicem ca s-ar impaca...
Dar daca el ia masina si se duce in orasul x, fara sa anunte...el ce pateste?
Ma gandesc ca poate ea il poate santaja...

Sa fim seriosi, de unde pana unde obligatia intre soti sa isi ceara permisiunea sa plece cu acordul celuilalt?
"Draga, imi dai voie sa plec cu masina dupa patrunjel, ceapa, castraveti?" "Draga, ma pot duce cu masina la pedichiura, manichiura, in drum sa iau si ceapa, patrunjel, castraveti?"
Cei doi sa discute in privinta viitorului casniciei iar daca isi vad viitorul cu aprobari privind folosinta masinii ori mai cumpara o masina ori divorteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"parasire domiciliu" cocochannel cocochannel Buna ziua, Datorita neantelegerilor si a unei atmosfere tensionate din familie,sotia hotaraste sa plece la parinti impreuna cu minorul,probabil in vederea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am un prieten (o) de care se desparte sotia sa si ... Banana Banana Banana Banana Buna ziua! Am un prieten (O) de care se desparte sotia sa si vor sa faca partaj amiabil. Adica asta era ideea. Intre timp, ea a plecat din apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti vacarus catalin vacarus catalin buna ziua .as vrea sa imi explice si mie cineva daca stie.mam certat cu sotia intro noapte si dupa aia m-am dus sa dorm.cind m-am rezit de dimineata sa plec la ... (vezi toată discuția)