avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemat in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemat in instanta

Craciun fericit !

Am primit plic ca pe 20 ianuarie 2017 sunt chemat in instanta in calitate de parat.
Asociatia de proprietari ma dat in judecata pt 400 lei restanta la intretinere.

Vreau sa platesc aceasta suma pana marti, dar nu vreau sa ma prezint la tribunal.
Ce se poate intampla? Risc sa pierd locuinta? Judecatorul o sa stie daca nu ma prezint ca eu nu mai am datorii in prezent?
(tot pe plic scria ca se poate judeca si in lipsa)

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Decembrie 2016
andrei8181, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:35, 4 Ianuarie 2017
Ei, nu se pierde casa ptr 400 lei!

Platiti datoria la intretinere iar asociatia va fi obligata sa renunte la proces.
Depuneti la registratura judecatoriei acea intampinare in calitate de "utilizator" al locuintei.
De la achizitia apart de catre parinti pe numele cui au fost eliberate chitantele?
In cat timp s-a acumulat aceasta datorie?
De cand a fost achizitionat apart? Cine a platit impozitul dupa cumparare?
Discutati cu parintii sa intre in legalitate cu fiscul deoarece dupa noul cod fiscal s-au introdus niste penalizari ptr nedeclararea bunurilor si atunci se vor acumula datorii mult mai mari decat cele de la intretinere.
cyan a scris:
Depuneti la registratura judecatoriei acea intampinare in calitate de "utilizator" al locuintei.

Întâmpinarea este actul de procedură prin care pârâtul se apără, în fapt şi în drept, faţă de cererea de chemare în judecată. (art. 205, alin. 1 Cod procedură civilă).

După cum rezultă cu extrem de mare claritate din cele trei mesaje postate în topic, domnul care a deschis această discuţie nu este parte în cauză, prin urmare nu are cum să depună o întâmpinare la dosar.
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Am reusit sa-l conving pe tatal meu sa ma ajute. A spus ca o sa vorbeasca el cu cei din bloc. In caz ca nu rezolva a spus ca se duce la tribunal.
Intrebare, va ziceam ca este casa tatalui si a mamei , Poate el sa mearga la proces? pt ca nu el era chemat , ci primul proprietar, pt ca parintii nu au trecut casa la fisc pe numele lor.

Despre acea intampinare. Am citit in dosarul de judecata , spunea ca putea fi depusa pana pe 22 septembrie... deci nu cred ca mai pot.
O sa va tin la curent cum evolueaza lucrurile.
Chitanta se emite in 2 exemplare: una ramane la asociatie si una va este inmanata la plata celor 400 lei. Daca se duce avocatul, se poate duce cu exemplarul asociatiei.
Va recomand sa mergeti si la Taxe si impozite locale pentru a fi luat in evidenta. Aveti termen pentru depunerea actelor si cred ca veti primi amenda, in functie de perioada scursa de la vanzare-cumparare si de persoana de la ghiseu.
@andrei8181, daca actiunea este indreptata impotriva fostului proprietar nu va ramane decat sa platiti datoria si sa patrati chitanta, asociatia are obligatia sa anunte instanta despre incheierea litigiului cand se va prezenta la judecatorie.
Daca impozitul e la zi atunci discutati cu parintii reglementarea inregistrarii la fisc a apartamentului, cu noul cod fiscal s-a impus o penalitate de nedeclarare care se va cumula in timp.

[Mesaj editat de moderator. Partea ştearsă răspundea unui mesaj şters ulterior. Vă rog să folosiţi butonul "Raportează abuz", ordine pe forum fac moderatorii.]
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Exista o lege pentru compensari? bogdanbobi bogdanbobi Buna ziua Am o mare rugaminte...ce lege imi permite ca sa-i dau unui proprietar chitanta in loc de bani?Am un locatar care are datorii mari la intretinere.Am ... (vezi toată discuția)
Plata suplimentara intretinere apartament cristian57 cristian57 Buna seara, V-as ruga sa ma lamuriti in urmatoarea problema: de curand am cumparat prin credit bancar un apartament fara restante la intretinere. Vechea ... (vezi toată discuția)
Comunicare din cauza datoriilor la asociatie robert paul robert paul Buna ziua. Am primit o scrisoare de la asociatie ca in termen de 25 de zile-sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de invoca ... (vezi toată discuția)