avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemat in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemat in instanta

Craciun fericit !

Am primit plic ca pe 20 ianuarie 2017 sunt chemat in instanta in calitate de parat.
Asociatia de proprietari ma dat in judecata pt 400 lei restanta la intretinere.

Vreau sa platesc aceasta suma pana marti, dar nu vreau sa ma prezint la tribunal.
Ce se poate intampla? Risc sa pierd locuinta? Judecatorul o sa stie daca nu ma prezint ca eu nu mai am datorii in prezent?
(tot pe plic scria ca se poate judeca si in lipsa)

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Decembrie 2016
andrei8181, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:35, 4 Ianuarie 2017
Am platit datoria,.au vorbit.cei de la firma care administreaza blocul cu avocatul lor si mi.a zis ca renunta la judecata ,dar sa le platesc onorariul lor,.putin peste 500 lei.
Asa mi.a zis administratorul.
Mai pot face ceva.sa nu platesc acest onorariu? Au zis ca este contract si nu au ce sa faca.
Eu nu imi permit.sa platesc aceasta suma ...
Spuneti-le sa continue cu judecata si sa hotarasca instanta cine sa plateasca cheltuielile de judecata.

Instanta va constata incetarea litigiului prin plata restantei. Ramane de vazut in sarcina cui vor cade cheltuielile de judecata.
Cheltuielile de judecată le plătește cel care pierde procesul, și este pus de drept în întârziere.
Pentru 500-600 lei cheltuieli de judecată n-o să vă vândă casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista o lege pentru compensari? bogdanbobi bogdanbobi Buna ziua Am o mare rugaminte...ce lege imi permite ca sa-i dau unui proprietar chitanta in loc de bani?Am un locatar care are datorii mari la intretinere.Am ... (vezi toată discuția)
Plata suplimentara intretinere apartament cristian57 cristian57 Buna seara, V-as ruga sa ma lamuriti in urmatoarea problema: de curand am cumparat prin credit bancar un apartament fara restante la intretinere. Vechea ... (vezi toată discuția)
Comunicare din cauza datoriilor la asociatie robert paul robert paul Buna ziua. Am primit o scrisoare de la asociatie ca in termen de 25 de zile-sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de invoca ... (vezi toată discuția)