avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cod special de TVA pt intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cod special de TVA pt intracomunitare

Am nevoie urgent de raspuns, va rog ! Societate neplatitoare de TVA dar cu cod special de TVA pt intracomunitare a achizitionat din U.E. autoturism second hand ce depaseste 10.000 euro. Factura emisa de catre societate inregistrata in scopuri de tva ( firma vanzatoare ) fara tva. Intrebarea este daca firma din Romania plateste tva-ul aferent acum, aici, in Romania ?????!!!!!
Cel mai recent răspuns: raelco , utilizator 11:26, 7 Februarie 2017
Nu plateste TVA in Romania.
Ok, multumesc ! Am depus declaratia 390 vies, iar cei de la Finante imi spun sa depun si decontul special de tva 301. Dar nu l-am depus, caci prin aceasta declaratie eu vad ca declar tva ce il am de platit si nu pare normal. Daca sunteti buni sa-mi raspundeti si in aceasta privinta....( in cadrul Directiei de Finante parerile sunt impartite....... )
Decontul 301 nu are legatura cu acesti platitori de impozite si taxe ca cel descris mai sus pentru acest fel de tranzactie. Ce s-a facut e achizitie intracomunitara.
Buna ziua ! Domnul consultant, am nevoie de ajutorul dv. in leg cu problema mea din decembrie, Cei de la Finante din orasul meu mi-au trimis adresa ( eu solicitasem punct de vedere la mfinante dar raspunsul mi-a fost dat tot de cei care ma nelamurisera ) prin care ma anunta sa depun decontul special de tva si, implicit, sa-l platesc. Dar, doamna care a semnat adresa mi-a spus ulterior ca este doar un punct de vedere ?????!!!!!!!!!!!!!. Rugamintea mea este sa-mi spuneti cu exactitate baza legala ( art, alineat etc) astfel incat sa pot argumenta faptul ca nu trebuie sa platesc tva-ul aferent achizitiei intracomunitare si daca cunoasteti caz concret, o situatie similara, caci mi-au zis sa le spun alte cazuri, indiferent din ce oras. V-as ramane recunoscatoare !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont 301 LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca sunt inregistrat ca platitor TVA si operator intracomunitar si efectuez o achizitie intracomunitara de autovehicul utilizat( inmatriculat in 2007 in ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare masini second-hand CAPBUN CAPBUN Buna ziua, - as dori sa stiu daca pentru achizitiile intracomunitare de masini second-hand trebuie depus si decontul special de tva 301, eu am depus pana acum ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare - declaratii lunare - confuzie la anaf ? ionut_2005ro ionut_2005ro Buna ziua, Sunt o persoana fizica autorizata inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari si inregistrat in scopuri TVA. Sunt inregistrat la ... (vezi toată discuția)