avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Daune morale fara a apela la instanta, cel mult ANPC.
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Daune morale fara a apela la instanta, cel mult ANPC.

Buna seara.

Se pot cere daune morale, fara a apela la instanta ?
La ANPC as putea apela, deoarece e gratis. :)

Este vorba de un produs pe care l-am cumparat, insa cand l-am primit, era acelasi model, dar de marime diferita. Evident ca schimbarea produsului o pot cere, dar as vrea sa stiu daca pot cere, in plus, si daune morale.
Cel mai recent răspuns: Andrei_78 , utilizator 17:08, 3 Ianuarie 2017
Daune morale ??? :O
Atata timp cat furnizorul va admite inlocuirea produsului , nimeni nu analiza solicitarea dvs cu privire la daune deoarece ele nu exista !
De retinut ! Daunele morale constau în atingerea adusă valorilor care definesc personalitatea umană, valori care se referă la existenţa fizică a omului, la viaţă, la sănătate şi integritate corporală, la cinste, la demnitate, onoare, prestigiu profesional şi alte valori similare.
Eu cred ca va referiti la daune cominatorii dau daune de interese dar nici acestea nu se aplica ...
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2016
Iulian Catalin Arhire, Evaluator
Iulix_73 a scris:

Daune morale ??? :O
Atata timp cat furnizorul va admite inlocuirea produsului , nimeni nu analiza solicitarea dvs cu privire la daune deoarece ele nu exista !
De retinut ! Daunele morale constau în atingerea adusă valorilor care definesc personalitatea umană, valori care se referă la existenţa fizică a omului, la viaţă, la sănătate şi integritate corporală, la cinste, la demnitate, onoare, prestigiu profesional şi alte valori similare.
Eu cred ca va referiti la daune cominatorii dau daune de interese dar nici acestea nu se aplica ...

Atunci, mai clar, dupa o greseala a furnizorului, in ce categorie as include nervii, timpul pierdut si iar nervi...? Da, ar fi si demnitatea ca stau dupa capu lor. Cumva aceste lucruri le patim asa pe "gratis" ?
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2017
Andrei_78, utilizator
" Cumva aceste lucruri le patim asa pe "gratis ? "

In Romania , din pacate , da ! Sansele dvs de reusita , impotriva lor , de a solicita daune-interese sunt aproape nule deoarece trebuie sa demonstrati ce prejudicii va adus greseala lor .In occident , aceste neajunsuri sunt remediate imediat de catre furnizor , incercand astfel sa nu-si pateze imaginea . In Romania ...

Interesant ce spuneti si trist in acelasi timp.

Nu ca ar fi greu sa se lucreze si la treaba asta, gen un discount fara discutii de 10-15% din valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com Daune Morale este aceasi ca Despagubire,.,?,.Cer foarte frumos ca- sa dati un raspuns,.,Multumesc. (vezi toată discuția)
Acuzatii mincinoase alexandra simion alexandra simion Stiti care e procedura pentru a putea da pe cineva in judecata pentru acuzatii mincinoase si ruinarea reputatiei? (vezi toată discuția)
Calomnia alexis45 alexis45 Calomnia mai este prevazuta de Codul penal?Mai pot depune plangere penala in caz de calomnie? (vezi toată discuția)