avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dobandire parti sociale de catre minor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dobandire parti sociale de catre minor

pot fi donate (prin act autentic) parti sociale unui minor? daca da, cine numeste curatorul?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 18:28, 5 Septembrie 2009
Da. In opina mea. Adica minorul neemancipat nu poate sa isi asume obligatii si sa consimta la dobandirea unor drepturi decat daca are autorizatia tutorelui in acest sens - adica nu va putea contracta obligatii-.
Pe urma art. 10 Co com. priveste exercitarea drepturilor de catre minor (pentru a face comert!) nu capacitatea de folosinta a acestuia.
Parerea mea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong - asociatii - pot avea membri minori? plummy plummy Buna ziua! Ma intereseaza daca minorii peste 16 ani pot avea calitatea de membru al unei asociatii constituita pe OG 26/2000? Parerea mea este ca da, dar ... (vezi toată discuția)
Capacitatea de a incheia acte juridice Magna-Charta Magna-Charta Care este diferenta dintre incapacitatea de folosinta si incapacitatea de exercitiu? Un minor intre 14 si 18 ani are capacitate de exercitiu restransa,acesta ... (vezi toată discuția)
Asociat srl Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua! Am si eu o intrebare : O persoana in varsta de 17 ani poatefi actionar intr-o societate cu raspundere limitata ? daca da in ce conditii.Va multumesc (vezi toată discuția)