avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime in munca

Pina in anul 2000 am avut carte de munca (o am si acum).de tipul vechi(daca se poate spune asa).Din 2000 si pina in prezent 2017,locuiesc in alta tara.Am nevoie de adeverinta oficiala din care sa rezulte vechimea in munca si contributiile aferente.Am fost la casa de pensii din Piatra Neamt in anul 2008 si m.au informat ca vechiile carti de munca au fost scanate electronic si nu au solutii ptr. cererea mea.Cum se procedeaza in acest caz??Am 53 ani.,cartea de munca este in conditii foarte bune. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 10 Ianuarie 2017
Solicitați itm scanarea carnetului de muncă și ulterior să vă emită adeverință.
De menționat că dovada vechimii se poate face și cu carnetul de muncă.
Juri 1 a scris:

Solicitați itm scanarea carnetului de muncă și ulterior să vă emită adeverință.
....


Potrivit HG 1768/2005, scanarea cartilor de munca s-a facut de catre Casele de Pensii, dupa colectarea cartilor de munca de la detinatori, si nicidecum de catre ITM.
[ link extern ]


@ COSTA COSTA
Nicio institutie publica nu va poate elibera o adeverinta cu ceea ce doriti dvs.

Incepand cu 01.04.2001, Casele de Pensii pot elibera o adeverinta de stagiu de cotizare dupa aceasta perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca zugravu catalin zugravu catalin Am pierdut cartea de munca la noul serviciu si nu a mai fost dusa la scanat.Cel de la personal zice ca nu a primit-o de la cel care a fost inaitea lui. ... (vezi toată discuția)
Procedura incheiere contract de munca lemonik lemonik Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine care este in prezent procedura incheierii contractului de munca ? Adica, CM, in cele 3 exemplare, se mai ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta nescanata georgiana.td georgiana.td Buna ziua . Sotul meu a lucrat in ultimii doi ani \"la negru\" , nereusind sa isi gaseasca un loc de munca in mod legal . In tot acest timp cartea lui de ... (vezi toată discuția)