avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1689 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori Dividende neridicate de 15 ani
Discuție deschisă în Bursa de valori

Dividende neridicate de 15 ani

Bună seara.Parintii mei sunt decedați de 12 ani și au avut acțiuni la SIF II Moldova.In actele pe care le am,exista si o procura speciala din care reiese ca le va administra o alta persoana.Mentionez ca dețin actul în original al acțiunilor respective.
Intrebare: Se mai pot ridica dividendele după atâta timp?
Cel mai recent răspuns: ninocika , utilizator 17:18, 20 Iunie 2018
Va poate fi opusa prescriptia extinctiva, adica stingerea dreptului material la actiune care nu a fost exercitat in termen de 3 ani de la scadenta platii respectivelor dividende.
Trebuie sa fi fost dezbatuta mostenirea iar cel care a preluat acele actiuni trebuie sa trimita copii dupa acte ca sa se opereze si in registrul actionarilor de la SIF 2 Moldova si doar apoi veti putea ridica dividendele cuvenite si doar pe ultimii 3 ani caci restul le-ati pierdut.
Daca mostnitorul trimite si un cont bancar valabil (al sau), atunci dividendele cuvenite ii vor intra in cont automat la data de distribuire a acestora de catre SIF 2 Moldova.
Detalii privind cotatia la zi si alte informatii pentru actionari, cititi la adresa [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2017
george-neagu, moderator
Va mulțumesc frumos pentru răspuns.
Buna ziua,Actiunile mele le-am depus la neptun olimp si nu mai stiu nimic,nici nu-mi amintesc sa fi ridicat vreodata Dividende.Am incercat sa dau de ei,de cateva ori,dar intodeauna ma ghidau pe un drum gresit.Cum pot afla unde sunt!?....Multumesc...Sper sa vedeti mesajul meu si sa-mi raspundeti....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividente sif2 moldova ContSters274286 ContSters274286 Buna seara,si va multumim ca existati.Problema mea este:sint cuponara la sif ,si sint plecata din tara de multi ani de aproximativ 14 ani.In acesti ani nu am ... (vezi toată discuția)
Dividende neridicate 2011 sif transilvania KITTAMMY72 KITTAMMY72 Buna ziua ! De curand am aflat ca tatal meu (decedat in 2011) avea de ridicat dividende 2011,2013 si 2014. Am ridicat de la Cec Bank in decembrie ... (vezi toată discuția)
Sif oltenia scorpio1963 scorpio1963 Am mostenit de la bunica mea un nr. de actiuni la sif oltenia , cand am vrut sa incasez sumele cuvenite si neincasate de catre aceasta din dividende in anii ... (vezi toată discuția)