avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Inspector Specialitate gradul profesional I (Personal ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Inspector Specialitate gradul profesional I (Personal Contractual)

Buna ziua,

Spuneti-mi va rog ca sa te incadrezi pe un post de inspector specialitate gradul I, ce vechime este necesare pe studii superioare? In ce lege gasesc vechimea, conditiile necesare ocuparii functiilor contractuale dintr-o institutie publica?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AndaElena , utilizator 11:07, 8 Ianuarie 2017
Nu veți găsi expres în niciun act normativ condițiile de vechime în specialitate necesare pentru ocuparea unui post vacant. Acestea se deduc potrit principiului ,,la muncă egală salariu egal" , pe baza condițiilor de promovare a personalului încadrat, astfel încât, doi salariați similari să se afle în aceeași situație.
Pentru ocuparea unui post contractual gr. I, pentru participarea la concurs este necesară o vechime în specialitate de 3 ani și 6 luni, determinată ca fiind compusă di 6 luni aferente stagiului (debut) și 3 ani pentru gradul imediat următor perioadei de debut, respectiv gr.II.
HG 286/2012 Art. 26 alin.(5) Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani, în funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel puţin de două ori în ultimii 3 ani, de către comisia desemnată prin dispoziţie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor.
Art 31 alin 5 Codul muncii stabilește perioada de debut de 6 luni.
Va multumesc frumos! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire salariu remuss remuss Am si eu o intrebare-Care este salariul unui inspector de specialitate(studii superioare A. pub.)gradul II,gradatia 4 ,personal contractual la o primarie cu ... (vezi toată discuția)
Transformare post grad superior danapantea danapantea Buna ziua. Speta noastra: personal contractual grad II, vechime ceruta la concurs minim 2 ani in specialitatea studiilor. Intre timp am aflat ca in cazul ... (vezi toată discuția)
Promovare economist criselen criselen Buna ziua, Sunt angajata la o institutie de stat pe postul de economist debutant cf O10/2008 (post unic) din data de 01.03.2013. Va rog sa ma lamuriti daca ... (vezi toată discuția)