avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ce se întâmplã cu RODIPET?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ce se întâmplã cu RODIPET?

Cea mai mare firmă de distribuţie presă din Romania a fost privatizată iar acum,mai nou, a trecut înapoi la AVAS care deţine peste 50 la sută.Activitatea de distributie pe teritoriu tării s-a blocat între timp din cauza datoriilor.Angajaţii din toată ţara sunt alertaţi de faptul că nu mai primesc presă şi trebuie să inchidă chioşcurile..Nimeni nu mai stă de vorbă cu ei.Directorul actual le-a spus că activitatea e paralizată.Dacă AVAS-ul este ,se pare,în proces cu vechiul acţionar ce se va înâmpla cu societatea ?Ce se va îtâmpla cu chioscurile?Oamenii pot pleca în somaj?
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 20:51, 8 Septembrie 2009
Buna ziua,

Pentru a va construi propriul tablou al situatiei, va prezint un extras din baza noastra de date relativ la fostul SC Rodipet SA:

Vineri, 26 septembrie 2008
Principalii editori de presa scrisa sunt in pragul unui nou conflict de proportii cu Rodipet, care nu mai garanteaza platile pentru ziarele distribuite in perioada urmatoare, scrie vineri Tolontan pe blogul sau. Potrivit informatiilor HotNews.ro, in urma unei intalniri a reprezentantilor Rodipet cu cei ai ziarelor, la inceputul acestei saptamani, distribuitorul de presa a chemat din nou, vineri, editorii la o intalnire pentru a discuta "solutiile" pe care le-a propus pentru iesirea din actualul impas. Potrivit lui Tolontan, editorii nu vor sa cedeze si negociaza o pozitie comuna "in fata pozitiei de forta a Rodipet, care vrea ziare fara bani".

Marţi, 24 martie 2009
Colegiul Director al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a hotarat desfiintarea contractului de privatizare a Rodipet deoarece cumparatorul nu si-a respectat obligatiile investitionale, se arata intr-un comunicat al institutiei. Florin Lugoci, directorul general al Rodipet a declarat pentru HotNews.ro ca, "in cazul in care aceasta este decizia AVAS, vom avea intalniri cu reprezentantii Autoritatii, urmand sa atacam decizia in instanta".

Joi, 30 aprilie 2009
Actionarul majoritar al Rodipet, Magnar Two, a inaintat o adresa catre AVAS prin care solicita inchiderea contractului de privatizare precum si iesirea de sub supravegherea Directiei Post-Privatizare, a declarat joi, Florin Lungoci, directorul general adjunct al Rodipet. AVAS anunta insa ca hotararea Colegiului Director privind desfiintarea contractului de privatizare si inscrierea Autoritatii ca actionar ramane valabila.

Miercuri, 8 iulie 2009
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) urmeaza sa numeasca un administrator provizoriu la Network Press Concept (fosta Rodipet), dupa ce Oficiul Registrului Comertului a admis, in data de 30 iunie, cererea de reinscriere a Autoritatii ca actionar al acestei societati, se arata intr-un comunicat al AVAS. Autoritatea a hotarat in luna martie desfiintarea contractului de privatizare a Rodipet deoarece cumparatorul nu si-a respectat obligatiile investitionale. UPDATE: Network Press Concept va ataca decizia Registrului Comertului de reinscriere a AVAS ca actionar.

Miercuri, 8 iulie 2009
Adevarul Holding a anuntat incetarea relatiilor comerciale cu Rodipet, din cauza unei datorii de peste 1,2 milioane euro, si cere in instanta falimentul distribuitorului de presa, potrivit unui comunicat remis HotNews.ro. Un alt comunicat anunta ca Adevarul a preluat pachetul majoritar al celei mai mari tipografii din vestul tarii, West Tipo International din Timisoara.

Joi, 9 iulie 2009
Compania Network Press Concept (fostul Rodipet) se afla in prezent in negocieri cu toti editorii de presa, singurul trust care a refuzat negocierile fiind Adevarul Holding, a declarat joi Florin Lungoci, directorul general al companiei. Acesta a mai precizat ca, lunar, compania inregistreaza pierderi de 550.000-600.000 euro pe luna. Reprezentantii Adevarul Holding au transmis insa, tot joi, ca "Rodipet incearca deturnarea atentiei de la adevaratele probleme cu care se confrunta".

Vineri, 10 iulie 2009
Publicatiile editate de Publimedia, diviza de publishing a MediaPro, nu mai sunt difuzate prin Rodipet incepand de joi, dupa cum a declarat pentru Pagina de media Cosmina Noaghea, director publishing Publimedia.

Vineri, 10 iulie 2009,
Publicatiile editate de Publimedia, diviza de publishing a MediaPro, nu mai sunt difuzate prin Rodipet incepand de joi, dupa cum a declarat pentru Pagina de media Cosmina Noaghea, director publishing Publimedia.

Marţi, 21 iulie 2009
Ringier Romania, care publica, intre altele, Evenimentul Zilei, Libertatea si Capital, a sistat colaborarea cu distribuitorul de presa Rodipet, anunta Pagina de media. Aceeasi sursa publica, separat, un interviu cu directorul general al companiei, Marius Hagger, postat pe reteaua de intranet a Ringier, in care acesta spune ca "s-ar putea ca situatia sa se inrautateasca spre toamna" si explica de ce publisherul nu a depus la BRAT cifrele de difuzare pentru primul trimestru.

Miercuri, 22 iulie 2009
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) l-a numit pe Catalin Nitu, salariat AVAS, in calitate de administrator provizoriu la firma Network Press Concept Bucuresti (fosta Rodipet), pana la convocarea Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) pentru numirea noii conduceri a societatii. In urma convocarii AGA de catre administratorul provizoriu, AVAS isi va mandata reprezentantii sai din aceasta structura sa numeasca noul Consiliu de Administratie.

Vedeţi dară ca situatia este complexă si in plină desfăşurare, astfel ca deocamdata "meciul" este nedecis.

Cu stima
Profesionist in insolventa Eugen MARCOV
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2009
legalmgm, utilizator
Mulţumesc pentru răspunsul detailat şi documentat.Dar mai nou,din presă am aflat că patronii libanezi au făcut investiţii pe o firma a lor iar Rodipetul nu mai poate revendica nimic.Nu înţeleg de ce un patron care a cumpărat o firma,aşa cum a luat-o,face investiţii fără a avea o legătură cu firma care i- a adus banii pentru chioscuri noi si parc auto...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare lege 50 din 91! stancescu.florin stancescu.florin Buna ziua, Ma numesc Stancescu Florin, [EDITAT] va aduc la cunostinta urmatoarele incalcari ale dreptului omului pentru care eu consider ca institutiile ... (vezi toată discuția)
Coruptia. costello costello Ce intelegeti voi in legatura cu Coruptia?
Va pasioneaza pe voi? (vezi toată discuția)
Judecata in usa . am nevoie de sfaturi . SpiryMedia SpiryMedia Buna ziua si respect pentru avocati acestei comuntati care ofera mici sfaturi . Sunt implicat intrun process .... aceasta este stirea http://bit.ly/fcTcgL ... (vezi toată discuția)