avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de incetare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de incetare cim

daca am primit decizia de incetare a cim cu motive neintemeiete este pre tirziu sa ma adresez ITM-ului
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 16 Ianuarie 2017
ITM-ul nu are competenta de a constata sau nu legalitatea deciziei de incetare a c.i.m.

Singura autoritate din stat cu o astfel de competenta este Tribunalul in raza caruia domociliati sau aveti locul de munca.

Termenul de depunere a contestatiei la decizia de incetare a c.i.m. este :
- de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii deciziei , daca este vorba despre desfacerea disciplinara a c.i.m.

- de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunoştinţă de măsura dispusă, in cazul măsurile unilaterale de încetare a contractului individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de munca vicente73 vicente73 este legal sa se desfaca contractul de munca anuntandute cu o zi inainte de desfacera contractului? daca nu ce pot face in acest caz.multumesc (vezi toată discuția)
Termen contestare sfarghiuelena sfarghiuelena Buna dimineata.Va rog sa-mi spuneti in ce termen se poate contesta preavizul de concediere in situatia in care motivele nu sunt reale. Va multumesc pentru ... (vezi toată discuția)
Termen contestare decizie desfacere cim Rentzu Rentzu S-a modificat cumva termenul de 30 de zile de la data comunicarii in care poate fi contestata in instanta o decizie privind desfacerea CIM ? Am auzit o ... (vezi toată discuția)