Este corect ca pretul apei reci sa fie de 8 ron m3? Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum poate fi atat de mare daca toti locatarii sunt contorizati. Este mai scumpa apa rece decat cea calda.X-(
La cluj, cel putin , este 3.73 m3 de apa rece.
Pierderile nu se reflecta in pretul final , ci in diferenta dintre contorul principal pe bloc/asociatie si consumul citit de locatari , individual.Este normal sa apara diferente, deoarece unii rotunjesc in sus , altii in jos, in functie de ce apare dupa "virgula" sa zic asa.
Astfel partea care o suportam din pierderi se reflecta , doar in m3, si bineinteles in costul total al facturii de plata .
In niciun caz nu este ok pretul urias platit .
Cat mai urgent sa cereti explicatii.
O zi buna
Diferentele apar in fara celor mentionate de catre dvs ,inclusiv de la diferenta de clasa de precizie intre aparatele montate in condominium,inclusiv de la pozitia in care acestea sunt montate in instalatiile individuale
@BODEALEX: am ajuns mai greu la mesajul dvs. cu privire la inundarea incintei in care se afla CT de bloc. Sigur ca vina poate fi transferata catre furnizorul local de servicii apa-canal, dar ei se apara prin tot felul de reglementari care mai de care mai legale...
Ce aveti de facut, in opinia mea:
- protejarea incintei in care se afla CT cu o supapa de sens, adica sa permita apei sa iasa din incapere si sa blocheze o eventuala "intrare" din exterior care asa cum spuneti ar inunda incaperea CT;
- posibilitatea dotarii incaperii CT cu o semnalizare optica-acustica atunci cand in incapere patrunde apa;
- montarea unei pompe de evacuare a apei, eventual printr-o automatizare "neasistata" de un operator uman;
- prevederea in contractul de furnizare a serviciilor de apa-canal a unor clauze clare privind inundarea incaperii CT din exterior - si din motivele imputabile furnizorului...
Cu privire pa pretul apei reci: administratorul este comod si nu are prevazut pe lista de plata rubrica de "Dif. apa/canal", insa asa cum s-a mai aratat pe-aici, de la 4 lei pe mc la dublu, inseamna ca "pierderile" sunt masive... Ori se fura la greu de catre unii proprietari, ori as. prop. doarme linistita in birou... La noi, o neinchidere a cantitatilor de apa declarate de proprietari fata de factura mai mare de 10%, declanseaza imediat o actiune de verificare la scara respectiva. De obicei gasim vase WC care curg la greu, fara ca "nesimtitul" de contor sa inregistreze ceva. Rezolvare: instalator, inlaturare defectiune, verificare contor si aducerea acestuia la o functionare in limite legale. Mai sunt si alte defectiuni, le-am mai spus pe-aici. Deh, defectiuni mecanice, defectiuni umane... combinatii foarte paguboase.
La mine la asociatie ar=2.94 ac=9.05
Exemplu cum calculeaza ei la asociatie:
ar=4 mc
ac=3mc
Calcul:
ar= 7mc x 2.94
ac= 3mc x 9.05
Cred ca ac de fapt nu reprezinta apa calda ci cat costa sa o incalzesti(agentul termic).Asfel ei iti calculeaza odata apa calda +apa rece consumata de pe apometre si mai caluleaza o data apa calda de pe apometru cu cat costa incalzirea ei .:stunned: