avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Dividende

Am dividende in valoare de 111500 lei.Cand trebuie sa platesc impozitul si sa depun declaratia?Daca nu am bani in casa sau banca, pot sa le platesc esalonat?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:54, 11 Mai 2017
Daca hotararea adunarii generale a asociatilor de repartizare a profitului esta data in 2016 si sumele nu au fost inca platite asociatilor, trebuie ca sa declarati in d100 impozitul pe venitul din dividende distribuit persoanelor fizice pana pe 25 ianuarie 2017 (si tot la acest termen si plata impozitului)si , asa cum ati spus, sa depuneti si d205 pana la finele lunii februarie acest an.
Nu vor plati cass la astfel de venituri cei care mai au si alte surse de venit pentru care li se retine deja cass.
Cei care au astfel de venit ca singura sursa de venit, vor plati dar pentru asta o sa stabileasca organul fiscal si o sa le trimita acasa decizie de impune si cu termenul de plata pentrru cass.
cdcd a scris:

Administratorul face o propunere de distribuire a profitului brut. Asta se anexeaza la bilant.
Ulterior se va intruni AGA si va face repartizarea (cu oricate procese verbale).
Dividende puteti distribui doar aferent profitului din anii anteriori lui 2016, din 2015, 2014, 2013 etc.


Dar din cate stiu la bilant, pe langa propunerea administratorului de repartizare a dividendelor este obligatoriu sa se anexeze si hotararea AGA.
In cazul in care se vor ridica dividendele in 7 transe, ce scriem in hotarea AGA sa nu se interpreteze ca le-am ridicat intr-o singura transa?
Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2017
RobertR, utilizator
Nu. Ceea ce trebuie sa cuprinda obligatoriu acel proces verbal al adunarii generale a asociatilor care de anexeaza la bilant este doar aprobarea situatiilor financiare. Poate aparea si un alt prunt, aprobarea distriburii profitului catre dividende doar daca se doreste asa ceva si in valoarea dorita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon plata dividende cristinasova cristinasova Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in legatura cu plata dividendelor la o societate care are banii in casa, suma depaseste 20000 lei este obligatoriu depunerea ... (vezi toată discuția)
Oug 193/2002, privind plata dividende marianonea marianonea daca din profitul de repartizat al unui SRL , AGA il repartizeaza-ca dividente - in mai multe transe ,plafonul de 10000 lei ,pentru plata in numerar , se ... (vezi toată discuția)
Distribuire dividende in numerar tibiscum tibiscum Asociatul unic al unei societati care are profituri nerepartizate din exercitiile contabile precedente in suma de 50000 lei hotaraste repartizarea unei sume de ... (vezi toată discuția)