avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit servicii nerezidenti
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

servicii nerezidenti

-Am apelat la o firma din Anglia si una din Turcia ,pt recrutare personal strain in Romania.
- nu avem contracte semnate pt aceste servicii,dar avem oferte si alte documente;
-anunturile au aparut pe web si in final ni s-au emis facturi pt anunt si facturi pt recrutare;
-care este tratamentul fiscal corect dpv impozit profit si impozit pe venituri nerezidenti pt serviciile de anunturi si recrutare prestate de nerezidenti?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 14:09, 7 Septembrie 2009
Impozitul pe venitul obtinut din Ro de nerezidenti este reglamentat de titlul V al CF. La art 115 sunt enumerate veniturile care se impoziteaza, la alin 1 lit k "venituri din servicii prestate in Romania". Cota de impozit este de 16% sau cea din conventia de evitare a dublei impuneri, daca aceasta din urma este mai avantajoasa si furnizorul a prezentat certificat de rezidenta fiscala. Cf art 120 se solicita apoi certificat de atestare a impozitului platit in Ro, cu care furnizorul isi va diminua impozitul din tara sa de rezidenta.
Daca furnizorii nu sunt de acord cu retinerea acestui impozit din suma de plata, se va plati acest impozit prin calcul cu formula sutei marite.
In ceea ce priveste deductibilitatea la calculul impozitului pe profit, cf art 21 alin 4 lit m acestea sunt ch pt care ar trebui incheiate contracte. Ceea ce detineti dvoastra (oferte, si alte docum) nu tin loc de contract, ci sunt justificarea efectuarii acelui serviciu. Sunt unele servicii pt care semnarea contractului nu este si garantie ca acel contract a fost efectuat, de accea pt deductibilitate se solicita justificari (ex sit de lucrari, rap de lucru, studii de fezabilitate, etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezidenti pj bulgaria conyd conyd Un SRL din ROMANIA (beneficiar) incheie doua contracte cu furnizori din BULGARIA - un contract are ca obiect inchirierea unor echipamente de scufundare, ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare- activitate dependenta cu un nerezident Olteanu Cornelia Olteanu Cornelia Daca o firma din Romania doreste sa incheie un contract de colaborare cu un nerezident ,persoana fizica (nu face parte din UE) pentru prestari servicii.Ce ... (vezi toată discuția)
Contracte externe cu furnizori si clienti mmanu mmanu am un contract cu un furnizor exteren : -nu este inregistrat la finante contractul cu furnizorul extern, -am vb cu el sa imi trimita certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)