avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Mc Donald's - actionare in instanta pentru daune
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Mc Donald's - actionare in instanta pentru daune

Bună seara am nevoie de o părere și mă gândeam ca poate mă ajuta cineva cu un sfat..Începând cu 2014 am început sa mănânc fastfood intre 3 și 5 ori pe săptămână de la cunoscutul lanț de restaurante MC Donald.Datorita acestui fapt am ajuns sa iau foarte mult în greutate si de la 64 de kg am ajuns la 96.Acest surplus de greutate l am luat în 2 ani.Si ăsta nu e tot eu având pielea fără nici o problema dermatologica mi au apărut coșuri care au lăsat cicatrice pe fata,pe întregul corp mi au apărut vergeturi,fisuri ale pielii.Hainele nu mă mai încap, nu mai ies din acasă aproape deloc,la facultate nu mă mai duc,un servici nu îmi pot luam pentru ca nu mă angajează nimeni datorita aspectului meu fizic neplăcut.Eu am 24 de ani.Pe scurt mc ul mi a distrus viața. Întrebarea mea este dacă pot da în judecata mc donald ul pe motiv ca datorita mâncării nesănătoase si plina de substante periculoase pentru sanatate am ajuns în situația așa. Deci mă poate lămurii cineva dacă pot da compania în judecata,pe ce motiv și ce dovezi mi ar trebui.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Andradda , utilizator 12:25, 30 Ianuarie 2017
Dani1993 a scris:

Eu am ajuns așa din cauza faptului ca ei vând mâncare nesanatoasa și plina de otrăvuri clienților.Eu vreau sa știu dacă îi pot da în judecata pentru mâncarea toxica pe care o vând oamenilor.


E posibil să fi ajuns aşa din cauza mâncării, însă, nu din cauză directă, ci printr-o alimentaţie nesănătoasă.
Să zicem că eşti nevoit să mănânci la McDonalds de 5 ori pe săptămână. Poţi varia. Mănânci azi o salată, mâine iei nişte pui, poimâine arunci un hamburger. Problema e că tu ai mâncat, ani la rând, aceeaşi mâncare, iar organismul s-a resimţit. Faptul că ei vând un fel de mâncare, nu garantează faptul că acea mâncare îţi va asigura necesarul de nutrienţi şi vitamine de care are nevoie corpul tău.

Carnea stricată şi intoxicată despre care vorbeşti se poate testa. Te duci frumos la un laborator şi o testezi. Poţi depunde analizele la Judecătorie, când îi dai în judecată.
Îi poţi da în judecată, aşa cum poţi da pe oricine, e un drept garantat de Constituţie. Asta nu înseamnă că vei câştiga ceva. Nu cred că ai ce să câştigi.

Dani1993 a scris:

Eu mâncăm fără sa știu ca în afară de carne,chifla legume și sosuri mâncarea mai conține și otrăvuri. Cei de la mc nu au ambalaje la produse pe care sa fie specificate cantitățile aditivilor,aminoacizi și nici proveniență cărnii și cartofilor.Nu știam ca mâncarea de la mc dăunează sănătății. . Ca astfel nu o mai cumpăram.


Nici gogoşeriile nu au specificate gantităţile şi valorile nutritive. Însă, ca oameni care trăim într-o societate oarecum modernă, considerăm că majoritatea ştim că nu e în regulă să ţinem o dietă cu gogoşi.

Pe principiul ăsta, nu există fel de mâncare "sănătos", aşa că am putea spune că toate magazinele, cârciumile şi restaurentele există să ne omoare. Magazinul de la colţ vinde pâine, am mâncat doar pâine de cinci ori pe sătpămână în ultimul an, iar acum mă simt nasol, deci pâinea ne omoară.
Până şi cantităţi mari de apă consumate se pot dovedi dăunătoare şi poţi muri din cauza intoxicaţiei cu apă. Nu prea putem da în judecată Apă-Canal pentru că ne dau toată apa asta, iar dacă bem foarte multă avem o ceva şanse să murim. E absurd.


Pe scurt, eşti răspunzător pentru ceea ce bagi în gură. Nu McDonald's, nu gogoşeria, doar tu. Faptul că ei vând un produs care îţi poate dăuna nu e culpabil către vânzător. Eşti o persoană matură, în deplinătatea facultăţilor mentale, poţi lua decizii pentru tine.

În cel mai rău caz, aş fi mai supărat pe părinţi şi şcoală decât pe fast-food. Acolo ar fi trebuit să înveţi ce e aia o alimentaţie sănătoasă, astfel încât să ştii că dacă mănânci doar pâine cu carne timp de ceva ani, vei avea probleme de sănătate.

Eu cred că ţi-ai ales un "client" prea mare. Ăia au avut de-aface cu tot felul de procese de genul şi sunt protejaţi. Cel mai probabil nu-ţi vând nici carne stricată, nici care conţine ştiu eu ce substanţe nocive. Ia şi tu unii mai mici, o şaormerie de cartier, mănâncă de la ăia până ţi se face rău, scoate de la ei 1000-2000 de lei. E mai plauzibil. La cum am văzut că arată majoritatea "localurilor" de profil, ar fi treabă simplă şi fără bătaie de cap.
Sincer...daca ai vazut ca te ai ingrasat ..tu tot ai mancat..1 kg se intelege ,5 hai sa zicem..dar deja cand depasesti 15 kg trebuia sa te opresti ..si daca mancai la kfc sau in alta parte tot asa ajungeai
Se stie ca fast foodul ingrasa..in loc sa te plangi pune mana si fa miscare!si lasa pretextele astea!
Ar trebui asa toti obezii sa dea in judecata fast foodurile.da cine v o pus sa mancati de acolo?inteleg o data pe saptamana da de 5 ori mi se pare exagerat.invata mai bine sa ti face de mancare decat sa da i la altu :)))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Povata despre gusturile copilariei Oranina Dumitru Oranina Dumitru In ultimii ani incerc sa mananc mai natural, mai naturist pe cat posibil, intr-un Bucuresti poluat si cu magazine alimentare pline de alimente industrializate, ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala sau nesanatoasa? larion mona larion mona buna! Am si eu o problema. Nu stiu daca e mare sau mica. Sunt managerul unui fast-food dintr-un complex comercial din Timisoara si unul din vecinii ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)