avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hotarare definitiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hotarare definitiva

Buna ziua !
Va rog daca ma poate ajuta cineva cu pasii care trebuie urmati pentru ca o hotarare judecatoreasca sa ramana definitiva.
In urma unui proces penal s-a dat o hotarare judecatoreasca in care scria " cu drept de recurs in 10 zile de la pronuntare " A trecut o luna si nu am primit nimic ca ar fi facut recurs.Ce pasii mai trebuie urmati ?
Am avut avocat la proces, dar acum mi-a zis ca a fost angajat sa pledeze si misiunea lui s-a incheiat. mi-e greu acum sa platesc din nou un avocat ca sa finalizez procesul.
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:31, 8 Septembrie 2009
Hotararea devine definitiva dupa expirarea celor 10 zile de la pronuntare cu conditia sa nu se fi declarat recurs...daca sunteti parte civila, mergeti la instanta - faceti o copie de pe sentinta, apoi o legalizati si o investiti cu formula executorie, iar in final adresati-va unui executor judecatoresc! Cu privire la aspectul penal, de aceasta se ocupa Biroul Executari Penale din cadrul instantei...
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Atentie ca inca nu s-a incheiat protestul care blocheaza si inca va incetini procedura de actualizare a situatiilor cu care se confrunta instantele de judecata
Puteti sa va deplasati la arhiva ,vedeti daca personalul lucreaza si solicitati situatia dosarului dvs ,respectiv hotararea a ramas definitiva ,sau partea adversa a atacat hotararea.
In prima varianta ,achitati taxa de timbru si taxa judiciara si solicitati eliberare hotarare definitiva ,legalizare , investire cu tiltu executoriu,dupa care contactati executor judecatoresc pentru executare
In a doua varionata asteptati citatie pentru procedura de recurs,alta distractie..
Succes pentru prima varianta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie de concediere gabosiistvan gabosiistvan Buna. Este vorba de o decizie de concediere, pe care am contestat-o la tribunal si in data de 26 mai 2009 contestatia a fost admisa. De aici din cate stiu ar ... (vezi toată discuția)
Eliberare comunicare Gloria83 Gloria83 Buna ziua. Am avut un proces pe care l-am castigat, ulterior partea adversa a facut recurs. L-am castigat si pe acesta. Instanta obliga partea adversa ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)