Buna ziua !
Va rog daca ma poate ajuta cineva cu pasii care trebuie urmati pentru ca o hotarare judecatoreasca sa ramana definitiva.
In urma unui proces penal s-a dat o hotarare judecatoreasca in care scria " cu drept de recurs in 10 zile de la pronuntare " A trecut o luna si nu am primit nimic ca ar fi facut recurs.Ce pasii mai trebuie urmati ?
Am avut avocat la proces, dar acum mi-a zis ca a fost angajat sa pledeze si misiunea lui s-a incheiat. mi-e greu acum sa platesc din nou un avocat ca sa finalizez procesul.
Va multumesc .
Hotararea devine definitiva dupa expirarea celor 10 zile de la pronuntare cu conditia sa nu se fi declarat recurs...daca sunteti parte civila, mergeti la instanta - faceti o copie de pe sentinta, apoi o legalizati si o investiti cu formula executorie, iar in final adresati-va unui executor judecatoresc! Cu privire la aspectul penal, de aceasta se ocupa Biroul Executari Penale din cadrul instantei...
Atentie ca inca nu s-a incheiat protestul care blocheaza si inca va incetini procedura de actualizare a situatiilor cu care se confrunta instantele de judecata
Puteti sa va deplasati la arhiva ,vedeti daca personalul lucreaza si solicitati situatia dosarului dvs ,respectiv hotararea a ramas definitiva ,sau partea adversa a atacat hotararea.
In prima varianta ,achitati taxa de timbru si taxa judiciara si solicitati eliberare hotarare definitiva ,legalizare , investire cu tiltu executoriu,dupa care contactati executor judecatoresc pentru executare
In a doua varionata asteptati citatie pentru procedura de recurs,alta distractie..
Succes pentru prima varianta !