avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru cu chitanță de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru cu chitanță de mana

Bună seara am și eu o rugăminte daca poate sa îmi respunda cineva va rog , am casa cumpărată cu chitanță de mână este casa socrului meu dar care va rămâne a noastră după moartea lui , lângă mine sa vândut în termen eu după casa mea când o construiți socrul meu in 1993 a lăsat 20 cm , și se vedea gardul că avem aveți cm după casa ,vecinul și-a făcut cadastru și acei 20 de cm i-au intrat lui pe cadastru așa zice el , acum terenul.sa vândut și peroasoana care a cumpărat și construit o casa cu etaj pe răzor și mă rugat sa dau gardul jos să poată lucra la casa și el.a intrat la.mine acei 20cm nu i-am dat voie dar eu nu cunoscănăd legea , el.mia zis că așa e.proectu și el are dreptul sa construiască și eu am tăcut eu neavând cadastru el apare că este integula , plus că și lăsat geamuri la mine in curte și lăsat streașină la mine pe casa de 20 de cm , și când am zis că nu ai dau voie el.mia răspuns că el este în regulă și eu să ai arat cadastru , și vreau să știu dacă pot să îmi fac Cadastru cu chitanță de mână ?
Cel mai recent răspuns: Traian Diana , utilizator 12:25, 8 Februarie 2017
Chitanta de mana constituie act sub semantura privata.
Actele sub semnatura privata spre deosebire de cele autentice-incheiate prin notar, nu au putere executorie, pentru aceasta fiind necesar obtinerea unei hotarari judecatoresti.
Dv. detinand chitanta de mana prin care partile au inteles sa tranzactioneze bunul imobil,aveti dreptul sa promovati o actiune in instanta avand ca obiect, prestatie tabulara, sau actiune in constatare.
Daca fostul proprietar sau mostenitorii acestuia traiesc si detin titlu de proprietate, contactati notar si incheiati contractul de vanzaee cumparare in forma autentica.
Daca vanzatorul sau mostenitorii acestuia detin titlu de proprietate dar nu doresc sa va incheie actul in forma autentica, ii chemati in instanta, prezentati chitanta si solicitati instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare.
Daca nu au titlu de proprietate solutionarea este de competenta instantei de judecata, se cheama actiune in constatare drept proprietate,

Nu am de unde sa ai i-au pe urmași moștenitori aceste doamne de la care a cumpărat socrul meu de oarece aceasta a decedat și nu știu adresa nu știu nimic ! Așa că nu știu ce să mai fac sunt intro situația dezastruoasă cate piedici mi se pun mă trimite de la unu la altul , am vb cu un avocat și mi-a zis sa merg la un notar cu chitanță de mână și să caute notarul dacă sa făcut masa succesorală după doamna de la care am cumpărat , am fost la notar și mi-au spus că nu Ami da nimeni data despre aceasta doamna doar daca am actul ei de deces , și eu nu am.de unde să al am sunt la pământ phsihic , nu mai am simțit noaptea parcă mă lupt cu morile de vând , am făcut cădere phsica !
Nu vreau sa torn gaz pe foc, dar ce v-a determinat sa incheiati chitanta de mana cand exista notari pe toate drumurile si ati fi putut incheia actul legal?
Documentatia cadastrala se face numai daca aveti act de proprietate.
Iar acea chitanta de mana nu este.
Daca ati stapanit imobilul de cel putin 10 ani puteti constata dreptul de proprietate pe cale judecatoreasca. Asta presupune sa angajati un avocat si sa deschideti un proces.


Vă mulțumesc pentru răspuns ,casa este a socrului meu și este cumpărata acum 30de ani , și noi întâmpină probleme acum nu se poate face buletine la copii etc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - drept la mostenire A33flor A33flor Parintii mei au divortat acum multi ani, iar casa a ramas mamei pentru folosire deoarece nu era partajabila si eu si sora mea i-am fost incredintate ei pentru ... (vezi toată discuția)
Recunoastere chitanta de mana madalinbm madalinbm Buna ziua. Sunt un locuitor al sectorului 1 din Bucuresti si am o problema cu o chitanta de mana in baza careia s-a intocmit un certificat de ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana pedro72 pedro72 Tatal meu a cumparat o casa in 1962. Intre intre el si propietar s-a incheiat o chitanta de mana cu martori. In aceasta chitanta de vanzare cumparare este ... (vezi toată discuția)