avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cartea imobilului pentru cei fara asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cartea imobilului pentru cei fara asociatie de proprietari

Buna ziua,

Am o problema cu "seful de scara" (scara unde locuiesc nu este arondata la asociatie), imi cere copie dupa buletinul meu si al sotiei + dupa certificatele de nastere ale copiilor. Am nevoie sa stiu daca este legala aceasta solicitare din partea lui tinand cont de confidentialitatea actelor personale si de faptul ca el este sef de scara cu numele.

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2017
alex2017, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:31, 6 Februarie 2017
Din pacate oricum ma cert cu el, multumesc de raspuns

Mai am o intrebare legata de acest sef de scara:

Noi nu avem asociatie asa cum am mai zis, acest om a facut contract cu apa pe numele lui pentru toata scara.
Intrebarea este cat de legala este treaba asta, avand in vedere ca primeste bani de la ceilalti locatari si nu da la schimb nimic (chitanta), ca e persoana fizica + ca nu afiseaza calculul cheltuielilor de pe scara si mai cere si 5 lei de apartament pentru serviciile prestate.
Nu aveti contracte/apometre individuale, e doar apometrul de la scara?
Avem fiecare apometre individuale si apometre in begi pe fiecare conducta principala, insa eu unul nu am contract cu apa si nimeni de pe scara nu are in afara de seful de scara.
Toti de pe scara ii duc lui citirea , el face calcului , incaseaza banii si ii duce la apa
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2017
alex2017, utilizator
N-am mai auzit asa ceva, mi se pare absurd ca ati consimtit la asta.

Avand apometre va puteti face contract fiecare.
Apoi puteti face un tabel cu toti locatarii (numele proprietarului, numarul de persoane, index vechi, index nou, consumul lunii si semnatura), se citeste si apometrul de la scara si il depuneti la regia de apa in fiecare luna la o data stabilita - cateva zile inainte de sfarsitul lunii.

Nici noi nu avem asociatie, prin rotatie fiecare merge din usa in usa cu tabelul si il duce la regie, deci fiecare proprietar primeste factura lui.

Nu sunt de acord cu treaba asta de aceea intreb cum se poate proceda, cand am cumparat eu apartamentul lucrul acesta era deja facut (ma refer la contractul pe un singur locatar)

Si acum ramane intrebarea cum pot desfiinta aceasta practica ilegala la urma urmei, unde ma pot adresa si pe ce temei legal

Alte discuții în legătură

Cartea de imobil alyioana alyioana Buna ziua.\"Seful de scara\" s-a mutat, sotul fiind ales de catre locatari noul \"sef de scara\", primind Cartea de Imobil.Aceasta nu a fost actualizata de ... (vezi toată discuția)
Buna seara,rog frumos sa imi raspundeti la intrebarea mea.m a ... Sturzu.lory@yahoo.com Sturzu.lory@yahoo.com Buna seara,rog frumos sa imi raspundeti la intrebarea mea.M a chemat d.l politist la sectie pentruo reclamatie de catre d.l presedinte a asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Are dreptul administratorul sa detina copie a actului de identitate al unui chirias? Allyne3 Allyne3 as vrea si eu sa stiu in baza carui act normativ are dreptul administratorul sa detina copie a actului de identitate al unui chirias (vezi toată discuția)