avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curatela persoana majora, bolnava, internata intr-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curatela persoana majora, bolnava, internata intr-un azil

Buna ziua,


O femeie in varsta, cu probleme de sanatate, fara sot, copiii,
nu se mai poate ingriji singura. Singura ruda in viata este fratele, care a internat-o intr-un azil, si pt ca si el este bolnav si cu handicap permanent, si nu se poate ocupa indeaproape, a numit-o curator pe o alta persoana.
Vreau sa stiu daca acest curator, are drepturi asupra bunurilor femeii?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 09:07, 2 Februarie 2017
Nu are drept. Curatorul poate sa conserve si sa administreze bunurile persoanei cel mult. Orice act de dispozitie se face cu aprobare data fie de instanta fie de Autoritatea tutelara.
La fel si in cazul tutorelui.
Atentie tutorele se instituie in cazul punerii sub interdictie a persoanei, aceata nu are capacitate de exercitiu iar curatela este o masura temporara, in care persoana nu e neaparat nevoie sa fie lipsita de capacitate de exercitiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de interdictie judecatoreasca OlteanuCoca OlteanuCoca Familia doreste sa obtina o interdictie judecatoreasca pentru un membru al familiei care sufera de schizofrenie paranoida si care a dat in judecata citeva ... (vezi toată discuția)
Curator bolnav psihic pompiliairina pompiliairina As dori sa aflu cine poate deveni curator pentru bolnavii cu afectiuni psihice care sunt internati intr-un spital de boli psihice,cine numeste acest curator si ... (vezi toată discuția)
Curator andryzs andryzs Cine are dreptul de a incredinta 2 femei (cu certificat tip handicap mintal,parintii decedati, boli sechelare etc.) unui curator? Curatorul poate sa fie ... (vezi toată discuția)