avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plătirea de către noul proprietar a lucrărilor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plătirea de către noul proprietar a lucrărilor de reabilitare termică efectuate anterior cumpărării apartamentului

Bună ziua,

Am cumpărat recent un apartament, cu creditul Prima Casă. Proprietarul anterior l-a adjudecat prin licitaţie publică - executarea silită a proprietarului dinainte. Blocul a fost reabilitat termic în 2016.

Administraţia blocului a primit acum documentele de la primărie pentru plata lucrărilor şi ne cere să plătim noi suma aferentă apartamentului, pentru că noi beneficiem de lucrare. Anterior, aceeaşi administraţie a eliberat o adeverinţă pentru notar că nu sunt datorii către administraţie.

Suntem obligaţi să plătim noi lucrările de reabilitare termică, având în vedere că nu noi le-am contractat şi am plătit pentru un apartament reabilitat deja?



Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2017
Beni1984, utilizator
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 12:57, 11 Februarie 2017
@mottofree
Nu cred ca se pune asa problema.

La vanzarea/cumpararea unui imobil, se stabileste o relatie directa intre vanzator si cumparator in care vanzatorul de buna credinta trebuia sa-l instiinteze, daca ar fi avut cunostinta de o eventuala plata in viitor, iar cumparatorul, daca ar fi stiut ce sa intrebe, ar fi trebuit sa ceara amanunte, acte, chitante, cu privire la aceasta lucrare suplimentara.
Parerea mea este ca pretul a fost viciat prin dol.

dolul, potrivit art. 1214 alin. (1) Noul Cod Civil, „consimţământul este viciat prin dol atunci când partea s-a aflat într-o eroare provocată de manoperele frauduloase ale celeilalte părţi ori când aceasta din urmă a omis, în mod fraudulos, să îl informeze pe contractant asupra unor împrejurări pe care se cuvenea să i le dezvăluie”.

Aşadar, dolul este acel viciu de consimţământ care constă în inducerea în eroare a unei persoane, prin mijloace viclene, pentru a o determina să încheie un anumit act juridic.


Detalii: [ link extern ]


raman dator cu un raspuns .
Inteleg ca pot sa angajez lucrari de amenajare a unui imobil si daca vand acest imobil sunt om cinstit si liber de obligatiuni financiare ; in acest caz nu se ajunge la 200 000 lei nici pe departe asa ca?
----------------------------------------------------------------------------------
Intradevar ,incadrarea juridica e de dol .
Numai daca vanzatorul semnase anterior vanzarii un angajament de plata pentru viitor (vizand perioada de dupa vanzare).
Altfel nu.
A semnat asociatia de proprietari din care facea parte .
Probabil nu ar fi achizitionat actualul proprietar un apartament nereabilitat ... A fost acesta un criteriu (sa fie reabilitat termic apartamentul) in decizia de cumparare?
Si tot asa ramane - eu cer un anumit serviciu si las pe altcineva sa plateasca .
Asta cu ce caracteristici are bunul imobil pe care-l vinzi , mai ales daca sunt specificate in scris ,e prea putin credibil ca nu a luat la cunostinta (vanzatorul) daca au trecut 8 luni de posesie .
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2017
mottofreee, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anveloparea termica prin programul primariei si ordonanta de urgenta 69 din 30 iunie2010 NCorina NCorina Va rog sa imi explice cineva ''OUG 69/2010 Art 13 (3) Beneficiarul va garanta prin angajament asumat de catre propietari locuintelor unifamiliale sau a ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termică a blocurilor - taxă asupra celor ce au beneficiat adrianfltm adrianfltm Bună ziua,, Eu sunt din Timișoara și, mai nou, primarului nostru i-a venit o idee .. năstrușnică [b]<<Timișorenii vor plăti o taxă de ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica NCorina NCorina Blocul in care locuiesc este in bloc cu 10 etaje. Presedinta cenzorilor si administratorul ( nu locuieste in blocul nostru) insita sa ne punem polistiren pe ... (vezi toată discuția)