avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizare reparație gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizare reparație gard

Bună seara,
As dori sa știu dacă îmi trebuie autorizatie de construcție pentru reparația unui gard. Aceasta este amplasat intre 2 proprietăți și a putrezit.El este pe o fundație cu stâlpi din fier. Nu fac decât sa dau lemnul jos și sa-l înlocuiesc cu tabla. Menționez ca vecinul cu care ma învecinez si-a făcut gard zidit, lipit de cel de scândură făcut acum 20 de ani de părinții mei și nu a vrut sa particip la ridicarea acestuia și nici nu ma lasă să îl tencuiesc. De aceea as dori sa îl refac pe al meu dar din tabla sa maschez cumva zidul acela netencuit. Vecinii sunt cam procesomani și nu as dori un conflict cu ei. Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: xyz13 , utilizator 20:59, 7 Februarie 2017
1.)Puteti sa executati fara autorizatie de construire,daca nu schimbati forma gardului si materialele din care acesta este executat (leg.50/1991 ,art11,lit.a).Desigur,asta daca nu va aflati in zona de protectie a monumentelor.Faceti poze pentru a putea dovedi ca nu ati schimbat forma sau materialele!
2.)Daca schimbati materialele,atunci aveti nevoie de autorizatie.Sau puteti sa-l intrebati pe vecin daca va da acordul scris,...asta la o cana de vin.
3.)De ce nu cereti un certificat de urbanism de la Primaria de care apartineti pentru a fi lamurit pe deplin de toate aceste aspecte?Asta pentru a nu avea surprize.

(Nu sunt jurist sau avocat.)
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2017
xyz13, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizate modificare gard pentru a face curtea mai privata DanielStanS DanielStanS Am un gard cu fundatie si stapli din beton/caramida. Deasupra fundatiei intre stalpii de beton se afla bari din fier forjat. In cazul in care doresc sa ... (vezi toată discuția)
Autorizatie reparatie gard gogutu85 gogutu85 Buna ziua, doresc sa stiu daca am nevoie sa obtin autorizatie de constructive/reparative pentru un gard din beton si fier, care se deterioreaza, de asemenea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am un gard din sârmă stâlpii de rezistenta fiind ... andr33a1997 andr33a1997 Bună ziua am un gard din sârmă stâlpii de rezistenta fiind din lemn aș dori în locul sârmei să pun scândură de lemn ma folosesc tot ce aceeași ... (vezi toată discuția)