avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probleme de procedura civila- necompetenta instantei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probleme de procedura civila- necompetenta instantei

Buna ziua. Am un proces civil de rectificare a vecinatatilor titlului de proprietate deschis in februarie 2011 si mi s-a respins actiunea dupa cinci ani de judecata motivandu-se necompetenta instantei in temeiul legii 219/2012. Va intreb daca se poate aplica legea retroactiv in acest caz . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:09, 11 Februarie 2017
Buna ziua,
Este ciudat avand in vedere ca in marea majoritate a cazurilor competentele teritoriale nu s-au modificat iar in privinta competentei teritoriale cand e vorba de bunuri imobile au ramas aceleasi si inainte si dupa intrarea in vigoare a codului de procedura civila!
Va sfatuiesc sa formulati, in termen legal de 15 zile, recurs la sentinta.
Daca a trecut acel termen si, cu adevarat respingerea a fost pe aceasta exceptie, va sfatuiesc sa reformulati cererea in fata instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare data cu incalcarea competentei materiale si teritoriale olivia stoicescu olivia stoicescu Ce se intampla cu o hotarare care s-a dat cu incalcarea competentei materiale si teritoriale(ramane valabil ce s-a judecat sau procesul se reia de la 0)? (vezi toată discuția)
Recurs claniros7 claniros7 Problema mea e instanta competenta a solutiona in contencios cauza.... Reclamantul a introdus actiune la tribunalul de la domiciliul lui, tribunal care si-a ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala a instantei adriana-de adriana-de Exceptia competentei teritoriale a instantei in proces succesoral (vezi toată discuția)