avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exercitare custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exercitare custodie comuna

In urma divortului, eu am custodia copilului. De curand, tatal, a cerut custodie comuna, desi nu si-a vizitat copilul de mai multi ani si nici nu pastreaza legatura cu acesta. As dori sa stiu in cazul in care instanta decide sa avem custodie comuna, cum o vom putea exercita? Locuim in orase diferite, tatal nu imi raspunde cu lunile la telefon si probabil ca o sa puna piedici la ceea ce avem de facut. Cum pot dovedi ca l-am instiintat in ceea ce il priveste pe copil? Cum voi putea sa plec cu copilul in vacanta in tara si in afara tarii, daca el o sa refuze sa ne dea acordul? Cum voi putea sa merg cu copilul la medic fara sa nu ma reclame ca nu l-am anuntat? Va intreb toate acestea deoarece pana la pronuntarea divortului si dupa aceea, desi il anuntam sa nu vina intr-o anumita zi ca suntem plecati in vacanta, venea si facea reclamatii peste reclamatii ca nu respect programul de vizita.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mara2017 , utilizator 09:10, 21 Februarie 2017
Când aţi divorţat şi în baza cărui cod civil aveţi sentinţa de divorţ şi copilul în îngrijirea dvs.? În funcţie de aceste aspecte, puteţi primi îndrumări pentru calea de urmat.
againstPAS a scris:

Normalitatea o reprezinta exercitarea custodiei in comun, asa ca ganditi-va bine daca merita sa va opuneti.

Normalitatea de care spuneti se aplica atunci cand relatiile intre cei doi parinti sunt in interesul copilului. Vi se pare normal ca tatal sa obtina custodie comuna doar ca sa se razbuna pe mama (declaratiile user-ului) si apoi parintele rezident sa piarda timp si bani prin tribunale pentru acordul tatalui in diferite spete? "tatal nu imi raspunde cu lunile la telefon" denota clar "interesul" acelui tata fata de copil.
Nu mai sariti asupra mamei ref. la vacanta, dle AP; dna a spus clar ca a fost O singura data cand s-a intamplat, a convenit cu tatal asupra acestui aspect, i-a oferit compensatie weekend-ul urmator, etc. Deci bunavointa din partea dansei a existat..
De 7 ani tatal a venit sa vada copilul de 10-15 ori. Eu am fost cea care de cate ori a ajuns in orasul de resedinta al tatalui, l-am sunat si i-am propus sa se intalneasca cu copilul. De sunat la telefon...doar daca l-a sunat copilul, altfel nu imi amintesc sa il fi sunat in alte situatii decat de ziua lui. Tot eu am fost cea care a pus copilul sa il sune. Asta pana anul trecut cand fiul nostru mi-a spus ca vrea sa il mai caute si tatal pe el, nu numai el pe tata.
Divortul si procesul de scgimbare a programului de vizita, s-au facut pe vechea lege.
Relatiile de colaborare dintre cei doi parinti sunt mereu in interesul minorului. Ca unele mamici/tatici fac tot posibilul sa nu se poata colabora asta e alta poveste.
Acuma fara a pune la indoiala veridicitatea celor afirmate de user, dar stiti cat este de uzitata fraza cu tatal vrea sa se razbune pe mine prin copil? In 99% din cazuri parintele nerezident ce doreste sa pastreze legaturi cu copiii este acuzat de asa ceva. Si de unde v-a reiesit din postarea userului ca s-a intamplat o data? Ca mie imi rezulta altceva.
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2017
againstPAS, utilizator
mara2017 a scris:n
nDa, a fost o situatie cand am convenit de comun acord sa plec intr-un week-end cu copilul si el sa vina in week-end-ul urmator. Am comunicat prin sms-uri. Cu toate acestea a venit si a facut plangere si la politie si la protectia copilului ca nu am respectat programul de vizita.n
nn
De aici, dle AP, de aici. O situatie.. Nu stiu ce va rezulta d-voastra cand userul spune clar care a fost si este situatia ei in acest caz particular, lasand la o parte declaratiile in procent de 99% ale parintilor rezidenti: tatal care nu raspunde cu lunile la telefon, care in 7 ani, a venit de max. 15 ori, in care mama si copilul contacteaza parintele nerezident. Va rezulta procentul de 1%? Nu? Nici acum?

Alte discuții în legătură

Exercitare custodie comuna cand parintii locuiesc in orase diferite ContSters129337 ContSters129337 Cum se exercita custodia comuna cand parintii locuiesc in orase diferite? In cazul meu, am de 8 ani custodia fiului meu. Tatal are program de vizita (poate sa ... (vezi toată discuția)
Minor in custodie totala, plangere penala de catre fostul sot Gabriela_S Gabriela_S Buna ziua! Am divortat acum 4 ani si am obtinut custodia totala asupra fiului meu, atunci, in varsta de 5 ani. In tot acest timp, fostul sot a avut si are ... (vezi toată discuția)
Decăderea din drepturile parintesti doru58 doru58 Fiica mea are un copil in varsta de 5 ani, recunoscut de tata, poarta numele de familie al tatalui.Ambii parinti sunt de acord ca, tatal sa ,,decada,, din ... (vezi toată discuția)