avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exercitare custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exercitare custodie comuna

In urma divortului, eu am custodia copilului. De curand, tatal, a cerut custodie comuna, desi nu si-a vizitat copilul de mai multi ani si nici nu pastreaza legatura cu acesta. As dori sa stiu in cazul in care instanta decide sa avem custodie comuna, cum o vom putea exercita? Locuim in orase diferite, tatal nu imi raspunde cu lunile la telefon si probabil ca o sa puna piedici la ceea ce avem de facut. Cum pot dovedi ca l-am instiintat in ceea ce il priveste pe copil? Cum voi putea sa plec cu copilul in vacanta in tara si in afara tarii, daca el o sa refuze sa ne dea acordul? Cum voi putea sa merg cu copilul la medic fara sa nu ma reclame ca nu l-am anuntat? Va intreb toate acestea deoarece pana la pronuntarea divortului si dupa aceea, desi il anuntam sa nu vina intr-o anumita zi ca suntem plecati in vacanta, venea si facea reclamatii peste reclamatii ca nu respect programul de vizita.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mara2017 , utilizator 09:10, 21 Februarie 2017
În ce an aţi cerut schimbarea programului de vizită?
Daca a fost o singura data, nu se prea potriveste cu restul afirmatiilor "venea si facea reclamatii peste reclamatii"
Va spun din proprie experienta, se pot face reclamatii dupa reclamatii, chiar daca esti acasa si copilul se prezinta pentru programul de vizita. De ex. tatal copilului meu a chemat Politia si ulterior mi-a facut plangere la Politie pe motiv ca eu, in ziua programului de vizita, nu i-am raspuns la telefon (la mesaje i-am raspuns dar la telefon nu am putut). Copilul impreuna cu mama mea au coborat la ora prevazuta in program, el a venit dupa 45 minute, a trimis copilul acasa si a facut ce v-am descris mai sus. Am dat cu subsemnatul atat eu cat si mama mea pt. "infractiunea" de a nu fi putut raspunde la telefon...
Este drept că faţă de 2010, Codul Civil s-a schimbat şi a apărut un nou concept, "autoritatea părintească" şi "domiciliul minorului". În cazul dvs. particular, schimbarea NU constă în schimbarea situaţiei faptice din 2010, ci în modificarea legislaţiei. În întâmpinarea pe care o veţi depune, trebuie să subliniaţi situaţia conflictuală dintre dvs., generată de tatăl copilului, (plângeri, reclamaţii dovedite nefondate) caracterul său violent care a determinat nişte instanţe să limiteze accesul la minor (sentinţa civilă xxxx, din care extrageţi pasajele mai importante), lipsa de comunicare dintre dvs. în ceea ce priveşte copilul(mailuri, sms-uri) şi ostilitatea minorului, traumatizat de evenimentele trecute.
Tatăl trebuie să dovedească în ce măsură autoritatea părintească comună aduce beneficii minorului, care sunt beneficiile pe care nu le-a putut aduce în absenţa autorităţii părinteşti comune .
Ce sunt aiurelile astea againstpas? A stabilit vreo lege ca intre vacanta si program de vizitare intaietate are programul? Hai, nu zau! "Normalitate" ziceti? Pai cititi ce scrie userul inainte de a scrie refrene: o fi normal ca tatal nu a tinut legatura cu copilul ani de zile?
Doamna va propuneti un rol gresit. Nu dvs trebuie sa dovediti, ci domnul!
Dvs trebuie sa va pregatiti un interogatoriu destept in care sa intrebati lucruri uzuale despre copil si pe care un tata, care nu si-a vazut copilul ani de zile, nu le stie. Caci ce decizie sa iei impreuna cu un parinte care nu stie nici ce ii place si ce nu copilului sau cum se numeste medicul de familie.
E aberant sa sustii ca e in interesul copilului exercitarea autoritatii parintesti, asa pur si simplu, in comun. Pai daca unul dintre parinti nu stie nimic despre copil, nu se intereseaza, nu participa, in unele cazuri e si un pierde vara, ce model si partener in educatie poate reprezenta un astfel de individ?Ce sa decideti in comun? Daca sa faca basket sau fotbal cand el nici macar nu stie ca copilul are (dau strict un exmplu teoretic) probleme de sanatate? sau la ce scoala sa mearga, cand celalalt parinte n-a terminat nicio scoala? sau daca sa mearga in tabara la mare, cand celalalt parinte nu stie nici macar daca copilul stie sa inoate? Astea nu sunt conditii de exercitare in comun a autoritatii parintesti ci aberatii si sforaieli despre interesul superior al copilului.
Parintii decid impreuna cand ei sunt parinti impreuna! Nu cand unul creste, ingrijeste, educa, plateste si celalalt isi aduce aminte ca si-ar putea umple timpul cu un mers in instanta sau la politie.
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2017
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Exercitare custodie comuna cand parintii locuiesc in orase diferite ContSters129337 ContSters129337 Cum se exercita custodia comuna cand parintii locuiesc in orase diferite? In cazul meu, am de 8 ani custodia fiului meu. Tatal are program de vizita (poate sa ... (vezi toată discuția)
Minor in custodie totala, plangere penala de catre fostul sot Gabriela_S Gabriela_S Buna ziua! Am divortat acum 4 ani si am obtinut custodia totala asupra fiului meu, atunci, in varsta de 5 ani. In tot acest timp, fostul sot a avut si are ... (vezi toată discuția)
Decăderea din drepturile parintesti doru58 doru58 Fiica mea are un copil in varsta de 5 ani, recunoscut de tata, poarta numele de familie al tatalui.Ambii parinti sunt de acord ca, tatal sa ,,decada,, din ... (vezi toată discuția)