avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligația de a participa financiar la repararea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligația de a participa financiar la repararea balcoanelor celorlalti proprietari

Având în vedere ca locuiesc la parter și nu am balcon sunt obligată să particip financiar la repararea balcoanelor celorlalți proprietari?
Asociația de proprietari vrea să investească bani în repararea balcoanelor. Știu că balconul este proprietatea fiecărui locatar și este luat în considerare în cartea funciară. exista lege care reglmentează acest lucru? Va rog să-mi raspundeți detaliat.
Vă mullțumesc
Cel mai recent răspuns: Victor Brosser , Alte profesii 18:59, 21 Februarie 2017
mulțumesc f mult pt răspuns. problema cu *fațada* era doar o idee a mea, pe care d p v lingvistic o consider corectă. dpv al unei clădiri pot să accept. Mulțumesc încă o dată. mai rămâne ca la ședința asociației de proprietari , din luna martie, să îi pot convinge pe toți în leg. cu acest aspect. dar , sincer, mă cam îndoiesc. Vă mulțumesc încă o dată. o seară buna
~ Conținut șters la cerere ~
Puteti mobiliza proprietarii de pe fata sa solicite ca plata sa se faca doar de catre cei de oe spate.
da. ati inteles bine. problema este ca eu am cumparat apt in 2014 si m-am mutat in martie 2016, asta insemnand ca nu am *vechime* suficienta ca sa-mi spun parerea. cred ca nu au inteles ca proprietarii , indiferent de vechime au drepturi si obligatii. as dori sa-mi spuneti concret, daca in conditiile pe care le-am expus pot sa refuz plata acestor reparatii avand in vedere ca blocul este inscris pt reabilitare termica. personalo, consider ca banii asociatiei sunt cheltuiti inutil .
Puteti refuza dar vor baga penalitati.
Aveti dreptul sa contestati lista de plata in termen de 7 zile.
La adunarea generala aveti dreptul sa va spuneti punctul de vedere si au obligatia sa fie consemnat in procesul verbal al AG. Nu are importanta vechimea, puteti sa aveti si o singura zi vechime.
Discutati cu vecinii de pe "fatada" dvs. sa se mobilizeze si sa participe la AG si sa isi sustina pct de vedere.
Iar daca se reabiliteaza atunci sunt bani aruncati inclusiv de cei cu "fatada" pe spate.

Alte discuții în legătură

Parte comuna ciungu ciungu Buna ziua, Daca un proprietar si-a construit balconul (locuieste la parter)avand autorizatiile necesare,acel balcon face parte din partea comuna? (vezi toată discuția)
Reparatii fatade in condominiu tibiolah tibiolah Locuiesc intr-un condomeniu, bloc P+10 , imobil dat in folosinta in anul 1981, constructie beton prefabricat din panouri mari si cu balcoane prefabricate din ... (vezi toată discuția)
Asociatie de propietari marcelpopescu75 marcelpopescu75 Cine plateste schimbarea parapetilor balconului personal ,Asociatia de Propietari sau propietarul ? (vezi toată discuția)