avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... citire contor individual de gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

citire contor individual de gaze

O cunostiinta de are contor individual gaze naturlae doreste sa stie ce consum are cum se calculeaza consum dar nu stie care cifre sunt care banuieste ca cele cu rosu de la capat sunt subunitati dar nu stie la unitati cat valoreaza una ca sa isi poata calcula factura.
O puteti ajuta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cipri28 , utilizator 16:24, 9 Octombrie 2017
sa uitat atenta pe contoar cat si pe veche factura pe cea veche avea index 432 si pe contuar e acum (diar cifrele negre desigur )492 cam cat inseamna asta in lei?
Multumesc!

Unii dintre cei care mai raspund pe-aici au dreptate. Dvs. sigur traiti in Romania?
Si daca traiti in aceasta minunata tara (pacat ca-i locuita), nu stiti ca acum pretul la gaze naturale este o mica-mare necunoscuta? Adica nu este indeajuns sa stii cantitatea de gaze consumata, ci mai intervin niste factori de calitate, intervine si minunata temperatura, mai au loc niste transformari de unitati - din mc in Kwh, ehe-hei...
Dar pe bune, la ce v-ar trebui sa stiti pretul, asa la centima? Eu nu zic ca nu este bine sa stim, dar la ce bun?

Eu zic sa va opriti aici ca diascutia devine penibila!
~ Conținut șters la cerere ~
@alina_25

Sa faca regula de trei simpla.
Se uita pe factura anterioara, vede cat consum a avut. Afla cat costa 1 mc si aplica pretul la noul consum citit recent pe contor.

Dar, Adam Grecu are dreptate. Pretul gazelor difera de la luna la luna, nu cu mult, dar poate fi altul din diferite motive.
In mare, asa poate sa stie cam cat va plati.
OK va multumesc frumos pentru ajutor.
:offtopic: Pentru domnul Adam Grecu :regret ca va deranjat aceasta intrebare dar totul a fost pus din simplu motiv ca aceasta cunostiinta special si-a montat centrala apartament (gaze aragaz,caldura,apa calda)special pentru as putea controla consumul ca sa nu se trezeasca cum patea la termoficare cu factura caldura o suma asa cum se zice cam din oficiu De aici tot interesul pentru a afla cat costa un metru cub gaze si de sa mint eram si eu curioasa caci conform unei zicale moderne "informatia e avere".

Alte discuții în legătură

Cum se citeste corect un apometru? cristianapopa cristianapopa buna ziua! am o mare dilema ! cum se citeste corect un apometru?dc stie cineva cum il rog f.frumos sa-mi dea un raspuns ,si apoi o sa-i trimit toate datele ... (vezi toată discuția)
Citire contor apa Robby_na Robby_na buna ziua! as vrea sa stiu, explicit, cum se citeste contoarul la apa ( apometru 5 cifre, ex. 00789), pentru a evita discutiile in contradictoriu cu alte ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa stiu exact cat am de plata pe luna respectiva la apa calda-calcul matematic CYBORG CYBORG Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie in detaliu cum pot sa-mi calculez cu pixul pe hartie(deci matematic,exact) cat avem de plata(suntem doua ... (vezi toată discuția)